Koliko ml u jednoj kocki štrcaljke. 1 kocka u štrcaljki koliko ml

Ili se prijavite pomoću tih usluga

    30. kolovoza 2017

Kako me je ovo pitanje zaista snašlo, više nema snage, ne samo ove, nego i drugih takvih:

i koliko kockica izvući u špricu? A 500 mg je koliko mililitara? Kako birati broj?

Općenito, odlučio sam da moram napraviti članak sa slikama i tako dalje.

Čvrsto ste odlučili da potučete ili da već pokucate, nije važno, važno je - ne znate koliko injekcija trebate staviti u guzicu i kako i koliko ubrizgati u špricu.

Upoznajte ovu štrcaljku:

U ovom se slučaju radi o šprici od 5 ccm (5 mililitara tekućine ili, kao u našem slučaju, ulje se nalazi u ovoj štrcaljki).

Dakle, ja ili neka druga osoba rekli smo da trebate unijeti 500 mg Sustanona tjedno, pogledate paketić Sustanon ili bočicu ili ampulu (ne znam što imate tamo) i pogledate što je tamo to je napisano i tamo napisano, zlato mog prijatelja je ovo:

250 mg u 1 ml, tako da vi, prijatelju moj, trebate stavljati dvije takve ampule tjedno, JEDNA AMPOULA JE 1 KUBA (1 ML) U ŠIRIKU.

Sada mislim da vam je postalo jasnije, pa, ako ne, onda odložite šprice, pročitajte knjige o ljubavi. budi zdrav.

Izmijenjeno 30. kolovoza 2017. od strane korisnika Savjeta

Koliko miligrama u 1 kocki štrcaljke

ASD frakcija 2 je produkt raspadanja organskih sirovina koji nastaje pri visokim temperaturama. Životinjskog je podrijetla i dobiva se metodom suhe sublimacije. Tvorac jedinstvenog lijeka nazvao ga je stimulativnim antiseptikom. Pored izraženog antiseptičkog i antibakterijskog djelovanja, lijek ima snažan adaptogeni učinak.

Podaci pretraživanja za vaš zahtjev:

Idite na rezultate pretraživanja >>>

Koliko miligrama u jednoj kocki štrcaljke

Kocke štrcaljke, naziv sljeznice njegovog kapaciteta u ml. Jedna kocka u štrcaljki znači jedan ml. Jedan ml Dakle, u jednoj kocki, mililitar vode bit će mg mase te vode. Količina mg mg ljekovite tvari u ampuli određena je postotkom.

Odnosno 10 mg. Kocka je razgovorni naziv kubičnog centimetra, a ako govorimo o kocki štrcaljke, ova oznaka od 1 mililitra mililitra jednaka je kubnom centimetru. Dakle, 1 kocka štrcaljke uvijek će biti 1 ml tekućine ili otopine lijeka. Što se tiče količine mg miligrama u kocki štrcaljke, ta vrijednost ovisit će o tome koja je tekućina ili lijek u njoj.

Odnosno, 1 kocka štrcaljke je mg vode. U slučaju lijekova, količina mg u 1 ml i u 1 kocki štrcaljke ovisit će o tome koliko je aktivne aktivne tvari u 1 ml otopine. Kocka je razgovorna oznaka od jednog mililitara. Odnosno, 1 kocka je 1 mililitar lijeka u tekućem obliku u štrcaljki. Broj miligrama po kocki je teže prevesti - to ovisi o lijeku. Napomena obično opisuje koliko aktivne tvari i pomoćnih sastojaka u gramima sadrži jedan mililiter lijeka..

Mililiter je također jedinica volumena i jednak je samo jednom kubnom centimetru. Ali težina će ovisiti o gustoći tvari, što je veća, veća će težina biti u jednoj jedinici volumena. Na primjer, 1 ml vode jednak je 1 g, ali suncokretovo ulje ima veću gustoću od vode i zbog toga će težina 1 ml ulja biti veća od 1 g.

Na ovo je pitanje najlakše odgovoriti ljudima. Budući da su mnogi lijekovi dostupni ne samo u obliku tableta, već i u obliku otopina za injekcije. Za liječenje različitih bolesti liječnik propisuje različite doze lijekova. Radi jednostavnije uporabe, postoje špriceve s različitim kapacitetima lijeka. Riječ "kocke" koristi se za označavanje kapaciteta šprice. Jedna kocka je medicinski izraz koji se koristi za označavanje jednog mililitara, dobro ili jednostavnije, jedne velike odjelje na špricu.

Sad o mg. Na primjer, možete uzeti fizičku. U drugim je slučajevima bolje pročitati napomenu lijekovima. Kocka je vrsta slenga koji se koristi u medicini. U stvari, ne postoji takva formalna mjera volumena ili mase.

Kocka je jedan mililitar određenog rješenja. To jest, kada kažu da trebate ubrizgati kocku droge, oni govore o jednom mililitru. U skladu s tim, pri kupnji samih štrcaljki pitaju koliko kockica treba ovom alatu za manipulaciju. Što se tiče mase, ništa se ne može sa sigurnošću reći, ovaj će se parametar promijeniti. Ipak, rješenja imaju različite gustoće, što znači da će s istim volumenom imati različite mase.

I rijetko vidimo točno masu lijeka za injekciju. Čak i kada je u pitanju prah, i dalje koristimo otapalo. Zapravo prilično relevantno pitanje. Prvo morate shvatiti što je jedna kocka. Jedna kocka je jedan kubični centimetar ili jedan mililiter. Dalje, trebate obratiti pažnju na činjenicu da se trenutno proizvodi puno različitih šprica, koji mogu imati kapacitet od 1, 2, 5, 10 mililitara.

Ako je s mililitrima sve jednostavno, onda je s miligramima sve puno složenije, sve ovisi o gustoći tvari. Ako uzmemo u obzir vodu, tada će se u jednoj kocki nalaziti miligram ili 1 gram vode. S drugim tvarima sve je složenije, razmotrite primjer. Dakle, u 1 ml ili u jednoj kocki sadrži 5 mg aktivne tvari.

Špric je naziv alata koji se u medicini koristi i za ubrizgavanje tekućine pomoću pritiska klipa. U medicini kažu tako, 1 kocka, ovo je oznaka jednog mililitara na špricu. A 1 mg u štrcaljki je 1 ml otopine u štrcaljki. Za početak, u jednoj kocki nalazi se jedan mililitar, u njima se mjeri volumen špriceva, kao i lijek. Ne u gramima! Jedna kocka je razgovorna oznaka od 1 mililitara ili jedne velike odjele, koja se nalazi na štrcaljki.

Ako govorimo o jednom mililitru vode, tada će težina biti otprilike 1 gram. Dakle, 1 gram štrcaljke sadrži 1 gram tekućine. Ako govorimo o lijekovima, njihova će težina biti približno ista ako se temelje na vodenoj otopini, jer ako govorimo o sadržaju aktivnijih i ujedno gustih tvari, na težinu kocke praktički neće utjecati. Ako na pakiranju piše da je otopina alkohol, onda moramo imati na umu da je nizak postotak alkohola i vode i postoji puno veća količina vode.

Jedna kocka se može računati za 1 gram i ne možete pogriješiti, ako je još tako, onda ne puno. Ako želite saznati koliko grama aktivne tvari ima u 1 kocki, odnosno u 1 mililitru, tada biste trebali pogledati pakiranje s lijekom.

Budući da ste na odjelu, bez obzira na jednu - terapijsku, kiruršku, kardiološku, reanimacijsku, na ovaj ili onaj način morate se nositi s injekcijama. Proceduralne i druge medicinske sestre najčešće koriste upravo ovu riječ - kocka od 2 kocke, 5, 10 kockica itd. Ako vam je prvi put da nas posjetite: O FAQ-om.

Koliko ml po 1 kocki štrcaljke? Koliko mg po 1 kocki štrcaljke? Xarfax [K] prije 2 godine. Postoje štrcaljke različitih kapaciteta - 1 ml, 2 ml, 5 ml, 10 ml itd..

Na temelju prethodnog: 1 ml štrcaljka jednaka je štrcaljki od 1 kocke. Šprica od 5 ml jednaka je štrcaljki od 5 kubika.

Šprica od 10 ml jednaka je štrcaljki od 10 kubika. Ove su informacije obično naznačene na bilješkama lijeka. Na primjer: Gentamicin. To znači da će u 1 mililitru biti 40 mg aktivne tvari gentamicin sulfata. Chosik [K] prije 2 godine. Spitz [31K] prije više od godinu dana. Prva štrcaljka izumljena je godine. Špricevi dolaze u sljedećim količinama: 1 0,3; 0.5; 1 ml malog volumena. I tako o usponu, sve ovisi o štrcaljki. Trok [Medicinska "kocka" je mililiter: 1 kocka je 1 ml; 2 kocke su 2 ml; 5 kockica je 5 ml.

Na primjer, kako biste napravili kocku dipirona - napravite injekciju od 1 ml dipirona. Vidi također:. Kako pretvoriti ml u mg? Kako pretvoriti mg u ml? Kako pretvoriti miligrame u kilograme? Kako izmjeriti ml vode bez improviziranih mjernih uređaja? Koliko mg mg? ME je koliko u mg? Koliko grama ima u jednom miligramu? Koliko miligrama kofeina ima u šalici kave?

Koja je najveća dopuštena količina kofeina dnevno mg? Kako pretvoriti mcg u mg? Kako pretvoriti mcg u g? Imate zanimljivo pitanje? Pitajte to našoj zajednici, odgovor ćemo sigurno pronaći! Dijelite svoje iskustvo i znanje, zaradite nagrade i ugled, steknite zanimljive nove prijatelje! Postavljajte zanimljiva pitanja, dajte kvalitetne odgovore i zaradite novac. Statistika projekta za mjesec. Plasman oglašavanja. Pomozite nam da budemo bolji. Spajanje na server Xarfax [K] prije 2 godine 1 kocka u štrcaljki je koliko mili mililitara?

Unesite kontrolni broj sa slike:.

Koliko u špricu.

Obično se postavlja pitanje koliko kapi u 1 ml postavlja se onima koji su propisani da uzimaju određeni lijek u mililitrima, dok ambalaža nema odgovarajući raspršivač. Ali za različita rješenja, broj kapi može varirati, ovisit će o sastavu tekućine, njegovoj gustoći, površinskoj napetosti, vanjskim silama koje djeluju i promjeru cijevi iz koje kapljaju. Stoga je nemoguće nedvosmisleno reći koliko kapi u ml. Još u doba Sovjetskog Saveza stvorena je tablica u kojoj je prikazan broj kapi za razne tekućine, uključujući i medicinske otopine. Dakle, ako u 1 ml destilirane vode postoji samo 20 kapi, tada se u istom volumenu tinkture pelina - 56, a medicinskog etera -

Koliko ml u šalici od 5 kutija

Jedna kocka u štrcaljki znači jedan ml. Jedan ml Dakle, u jednoj kocki, mililitar vode bit će mg mase te vode. Količina mg mg ljekovite tvari u ampuli određena je postotkom. Odnosno 10 mg. Kocka je razgovorni naziv kubičnog centimetra, a ako govorimo o kocki štrcaljke, ova oznaka od 1 mililitra mililitra jednaka je kubnom centimetru. Što se tiče količine mg miligrama u kocki štrcaljke, ta vrijednost ovisit će o tome koja se tekućina ili lijek nalaze u njoj. Odnosno, 1 kocka štrcaljke je mg vode. U slučaju lijekova, količina mg u 1 ml i u 1 kocki štrcaljke ovisit će o količini aktivne tvari u 1 ml otopine.

Koliko mg štrcaljke u jednoj kocki

Pokušajte opisati razlog kršenja što je konkretnije moguće, tako da nam možete puno brže otkriti. Molim odgovor na pitanje: Koliko ml ima u 1 kocki štrcaljke? E-mail za autorizaciju:. Registracijsko ime:. Oporavak lozinkom Vaša e-pošta: Registracija Već registrirana?

Težina štrcaljke u gramima

Govoreći o vrstama inzulinskih šprica, obratite pozornost na dvije glavne vrste. To mogu biti predmeti s iglom koji se može ukloniti i oni koji su opremljeni integriranom ugrađenom iglom. Stoga je glavni kriterij može li uređaj biti višekratno upotrebljavan ili, obrnuto, jednokratni. Špricevi s uklonjivim iglama omogućuju vam da ih promijenite za skup hormonskih komponenti iz bočice i za njegovo daljnje unošenje pacijentu. Sve su za jednokratnu upotrebu i sterilne..

1 ml je koliko kapi tekućine

Špric inzulina, jedinice. Utipkate štrcaljku od 5 kubika do broja 1, to će biti mg. Umorna od neprestanog odgovora na ista glupa pitanja poput - i mg je koliko kockica? Gonadotropin - primjenjuje se intramuskularno i subkutano, subkutane injekcije se izvode inzulinskom špricom, koliko gonadotropina mora biti ubrizgano u inzulinsku štrcaljku da biste primili ED? Tako je - cijela ampula. Smatramo testosteronom - trebamo staviti mg tjedno, u 1 ml mg, to je 3 ml, 3 puta 10 i dobit ćemo 30 ml, a to je 30 ampula od 1 ml ili 3 boce od 10 ml. Najpristupačnija metoda primjene inzulina dijabetičarima ovisnim o hormonima je uporaba posebnih šprica. Prodaju se u kompletu s kratkim oštrim iglama..

Koliko mililitara ima u šprici od 10 ccm

Dakle, koliko mililitara ima u šprici od 2 ccm? Žličica je 5 ml, a špric s dvije kocke 2 ml - prema oznakama, ali ako je napunite do kraja, bit će je još malo - oko 2,5 ml, možda i malo više. Poštovani, objasnite neznalicama, "kocka" u štrcaljki je jedna mala podjela? Ili deset malih odjela?

100 mg je koliko ml u štrcaljki

U odjeljku Zdravlje djece na pitanje Dakle, koliko mililitara ima u šprici od 2 ccm? Žličica je 5 ml, a špric s dvije kocke 2 ml - prema oznakama, ali ako je nacrtate skroz, bit će je malo više - oko 2,5 ml, možda i malo više. Najpristupačnija metoda primjene inzulina dijabetičarima ovisnim o hormonima je uporaba posebnih šprica. Prodaju se u kompletu s kratkim oštrim iglama..

Hvala što ste nam ovo predstavili

Najpristupačnija metoda primjene inzulina dijabetičarima ovisnim o hormonima je uporaba posebnih šprica. Prodaju se u kompletu s kratkim oštrim iglama. Važno je razumjeti što znači injekcija injekcijske štrcaljke od 1 ml, kako izračunati dozu. Pacijenti s dijabetesom prisiljeni su sami ih ubrizgati. Trebali bi biti u stanju odrediti koliko hormona se mora davati, vodeći se situacijom. Da biste izračunali inzulin u štrcaljki, morate znati koja se otopina koristi. Prije toga, proizvođači su izrađivali lijekove sa sadržajem hormona od 40 jedinica..

To znači u jednom ml - 24 mg. I ne treba nam više.Tada testiram koliko ima kapi u ovoj kocki. Ako nema pipete pri ruci, a slučajno se pokaže špric, onda pipeta neće biti potrebna.

Koliko ml po 1 kocki štrcaljke? Koliko mg po 1 kocki štrcaljke?

1 kocka u štrcaljki je koliko ml (mililitara)?

1 kocka u štrcaljki je koliko mg (miligram)?

Kocka je razgovorni naziv kubičnog centimetra, a ako govorimo o kocki štrcaljke, to je oznaka od 1 mililitara (mililiter je jednak kubičnom centimetru).

Tako će 1 kocka štrcaljke uvijek biti 1 ml tekućine ili otopine lijeka.

Postoje štrcaljke različitih kapaciteta - 1 ml, 2 ml, 5 ml, 10 ml itd..

Na temelju prethodnog:

1 ml štrcaljke jednaka je štrcaljki od 1 kocke.

Šprica od 5 ml jednaka je štrcaljki od 5 kubika.

Šprica od 10 ml jednaka je štrcaljki od 10 kubika.

Što se tiče količine mg (miligrama) u kocki štrcaljke, ta vrijednost ovisit će o tome koja se tekućina ili lijek nalaze u njoj.

Na primjer, ako uzmete vodu, tada je 1 ml vode = 1 gram vode = 1000 mg vode. Odnosno, 1 kocka štrcaljke je 1000 mg vode.

U slučaju lijekova, količina mg u 1 ml i u 1 kocki štrcaljke ovisit će o tome koliko će aktivne (aktivne) tvari biti u 1 ml otopine.

Ove su informacije obično naznačene na bilješkama lijeka..

Lijek Gentamicin. Na pakiranju možete vidjeti sljedeće podatke:

"Otopina za intravensku i intramuskularnu primjenu od 40 mg / ml".

"Otopina za intravensku i intramuskularnu primjenu od 80 mg / 2 ml".

To znači da će u 1 mililitru biti 40 mg aktivne tvari (gentamicin sulfat).

Ako je pojedinačna doza 100 mg, tada za injekciju morate birati 100/40 = 2,5 mililitara ili 2,5 kocke štrcaljke.

Kocke štrcaljke, naziv sljeznice njegovog kapaciteta u ml. Jedna kocka u štrcaljki znači jedan ml. otopina lijeka. Jedan ml voda, teži jedan gram. Dakle, u jednoj kocki će biti mililitara vode 1000 mg težine ove vode. Količina mg mg ljekovite tvari u ampuli određena je postotkom. Na primjer, imamo jednu ampulu 1% difenhidramina u volumenu od jednog ml. U suhom obliku, količina difenhidramina u 1 ml, njegova 1% -tna otopina iznosit će 0,01 g. Odnosno 10 mg.

Kocka je razgovorna oznaka od jednog mililitara. Odnosno, 1 kocka je 1 mililitar lijeka u tekućem obliku u štrcaljki.

Broj miligrama po kocki je teže prevesti - to ovisi o lijeku. Napomena obično opisuje koliko aktivne tvari i pomoćnih sastojaka u gramima sadrži jedan mililiter lijeka..

1 kocka je razgovorni naziv jednog kubičnog centimetra, tj. To je jedinica volumena, pa će stoga za tekuće ili rasute tvari ta jedinica uvijek biti ista, bez obzira na to što je: voda, kiselo vrhnje ili pijesak, u istoj će posudi uvijek biti jednak volumen. Mililiter je također jedinica volumena i jednak je samo jednom kubnom centimetru. Drugim riječima, 1 kocka = 1 kubični centimetar = 1 ml. Ali težina će ovisiti o gustoći tvari, što je veća, veća će težina biti u jednoj jedinici volumena. Na primjer, 1 ml vode jednak je 1 g, ali suncokretovo ulje ima veću gustoću od vode i zato će težina 1 ml ulja biti veća od 1 g. Prema tome, 1 kocka jednaka je 1 ml, ali broj miligrama ovisit će o gustoći tvari.

Kocka je vrsta slenga koji se koristi u medicini. U stvari, ne postoji takva formalna mjera volumena ili mase. Kocka je jedan mililitar određenog rješenja. To jest, kada kažu da trebate ubrizgati kocku droge, oni govore o jednom mililitru.

U skladu s tim, pri kupnji samih štrcaljki pitaju koliko kockica treba ovom alatu za rukovanje..

Što se tiče mase, ništa se ne može sa sigurnošću reći, ovaj će se parametar promijeniti. Ipak, rješenja imaju različite gustoće, što znači da će s istim volumenom imati različite mase. I rijetko vidimo točno masu lijeka za injekciju. Čak i kada je riječ o prahu, još uvijek koristimo otapala.

Špric je naziv instrumenta koji se koristi i koristi u medicini za ubrizgavanje tekućine pomoću pritiska klipa.

Prva štrcaljka izumljena je 1853. godine.

U medicini kažu tako, 1 kocka, ovo je oznaka jednog mililitara na špricu. A 1 mg u štrcaljki, ovo je 1 ml otopine u štrcaljki.

Špricevi dolaze u sljedećim količinama:

1 0,3; 0.5; 1 ml (mala zapremina).

2 2; 3; 5; 10; 20 ml (srednja zapremina).

3 30, 50, 60, 100, 150 ml (šprice velike zapremine).

1 kocka, ovo je 1 ml. I tako o usponu, sve ovisi o štrcaljki.

Zapravo prilično relevantno pitanje. Prvo morate shvatiti što je jedna kocka. Jedna kocka je jedan kubični centimetar ili jedan mililiter. Dalje, trebate obratiti pažnju na činjenicu da se trenutno proizvodi puno različitih šprica, koji mogu imati kapacitet od 1, 2, 5, 10 mililitara.

Ako je s mililitrima sve jednostavno, onda je s miligramima sve puno složenije, sve ovisi o gustoći tvari. Ako uzmemo u obzir vodu, tada će u jednoj kocki biti 1000 miligrama ili 1 gram vode.

S drugim tvarima sve je složenije, razmotrite primjer. Recimo da je naznačeno 5 mg / ml. Dakle, u 1 ml ili u jednoj kocki sadrži 5 mg aktivne tvari.

Na ovo je pitanje najlakše odgovoriti ljudima. koji rade u medicini ili imaju medicinsko obrazovanje. Budući da su mnogi lijekovi dostupni ne samo u obliku tableta, već i u obliku otopina za injekcije. Za liječenje različitih bolesti liječnik propisuje različite doze lijekova. Radi jednostavnije uporabe, postoje špriceve s različitim kapacitetima lijeka. Riječ "kocke" koristi se za označavanje kapaciteta šprice. Jedna kocka je medicinski izraz koji se upotrebljava za označavanje jednog mililitara ili, jednostavnije rečeno, jedne velike podjele na štrcaljki. Sada o mg., Ovdje se brojevi mogu razlikovati. Na primjer, možete uzeti fiziološku otopinu: u ovom slučaju 1 ml = 1 kocka. = 1 gr. U drugim je slučajevima bolje pročitati bilješku o lijeku.

Budući da ste na odjelu (bez obzira na terapijsku, kiruršku, kardiološku, reanimacijsku), na ovaj ili onaj način morate se baviti injekcijama (injekcijama).

Proceduralne i druge medicinske sestre najčešće koriste upravo ovu riječ - kocka (2 kocke, 5, 10 kockica itd.).

Medicinska "kocka" je mililitar:

1 kocka je 1 ml;

2 kocke su 2 ml;

5 kockica je 5 ml.

Na primjer, napravite kocku dipirona - napravite injekciju od 1 ml dipirona.

Što se tiče mg, tada se ona (količina v-va) određuje prema postotku tvari u ampuli / bočici.

Za početak, u jednoj kocki nalazi se jedan mililitar, u njima se mjeri volumen špriceva, kao i lijek. Ne u gramima! Jedna kocka je razgovorna oznaka od 1 mililitara ili jedne velike odjele, koja se nalazi na štrcaljki. Ako govorimo o jednom mililitru vode, tada će težina biti otprilike 1 gram. Dakle, 1 gram štrcaljke sadrži 1 gram tekućine. Ako govorimo o lijekovima, njihova će težina biti približno ista ako se temelje na vodenoj otopini, jer ako govorimo o sadržaju aktivnijih i ujedno gustih tvari, na težinu kocke praktički neće utjecati. Ako na pakiranju piše da je otopina alkohol, onda moramo imati na umu da je nizak postotak alkohola i vode i puno više vode. Jedna kocka se može računati za 1 gram i ne možete pogriješiti, ako je još tako, onda ne puno.

Ako želite saznati koliko grama aktivne tvari ima u 1 kocki, odnosno u 1 mililitru, tada biste trebali pogledati pakiranje s lijekom.

MrPerfekt ›Blog› O gramu i kockicama

Stanovnici post-sovjetskog prostora još od dana ovog Sovjetskog Saveza navikli su mjeriti volumen tekućine koja sadrži alkohol u gramima. Sve bi bilo u redu, ali takva se štetna praksa proširila i na druge tekućine, koje, ako možete, onda jednom.

Ta sudbina također nije izbjegla automobiliste. A najčešće grami kao mjera volumena djeluju pri određivanju potrošnje ulja na određenoj udaljenosti. A kad te ljude pitaš kako su izvagali lijevu količinu ulja, imali su stupanj stresa i odgovorili su da nisu ništa vagali..

Prijatelji moji, gram je jedinica mase. Jedina tekućina čija težina u gramima brojčano odgovara volumenu u mililitrima je voda. I to samo u određenim okolišnim uvjetima.

Gustoća motornog ulja je u prosjeku 800-900 grama po litri, a kad kažete ili napišete da je vaš dragi gutljaj pojeo 200 grama ulja, to će zapravo značiti 220-250 mililitara, a ovo je malo manje ugodna brojka, iako u stvari znače svi isti volumen.

Stoga, kako biste izbjegli komentare na temu težine od provrta poput mene, molimo vas da pišete pravilno :)
I bilo bi lijepo razumjeti da je litra ulja zapravo puno.

Još jedna tema o mjerenju protoka ulja u srednjim vrijednostima između oznaka "maksimalno" i "minimalno". To su ove "kocke":

Zatim su se kocke pretvorile u "podjele":

U modernim verzijama iDrive-a ljestvica je u potpunosti izrezana, ostavljajući samo dvije mogućnosti: OK i non-OK. I to su učinili kako treba. Zašto?

Činjenica je da mnogi iako znaju da točno 1 litra ulja odgovara između maksimalnih i minimalnih marki (usput, nitko nema pitanja. Zašto kompaktni automobili i sve vrste višelitarskog V8 uvijek imaju 1 litru između oznaka?), počnite pogrešno vjerovati da sve posredne "kocke" dijele ovu količinu ravnomjerno.

Jao i ah, jedna "kocka" na vrhu i jedna "kocka" na dnu dvije su velike razlike. Oni će biti identični u volumenu samo ako paleta vašeg motora ne promijeni oblik od oznake do oznake i na tom mjestu ne postoje žlijezde koje bi plutale u ulju. Jao, u stvarnosti to nije tako. Palete imaju složen oblik, sužavaju se prema dnu, a na razini ulja također se ulijeva pumpa za ulje složene forme itd..

Stoga se ne mogu koristiti međufazna očitanja razine ulja između oznaka za određivanje volumena gubitka po istjecanju. Jedina opcija za točnu naznaku brzine protoka je da se izmjeri prijeđena udaljenost nakon nadopunjavanja do maksimuma i dok se ne pojavi upozorenje o potrebi ponovnog punjenja litre. Tada će biti točno 1 litra na N kilometara. Nakon toga moći će se izračunati vrijednosti lijepog izgleda, poput 0,5 litara po (N / 2) km ili 100 ml po (N / 10).

Uz to, nije važno s kojom se razinom mjeri. Ni sonda ni elektronička razina nisu mjerni instrumenti po definiciji, jer imaju samo dva stvarno točna stanja: maksimalnu ili više razine i minimalnu ili nižu razinu.

Uvjereni da svaka podjela odgovara točno istoj količini nafte, počinju kriviti ovo ulje za sve smrtne grijehe. Navodno, nakon određenog prijeđenog kilometraža, počinje "naglo" propadati i zbog toga ga treba unaprijed promijeniti. Iako razlog ovog naglog ubrzavanja protoka nije nigdje prozaičniji - otvor na ovoj razini jednostavno je uzak.

Stoga je postepeno odbijanje prikazivanja određene razine pravi blagoslov i uklanjanje glasina.