Glucometer Accu-Chek Performa: pregled, upute, cijena, recenzije

Accu-Chek Performa glukometar proizvodi poznata njemačka tvrtka Roche. Visoka točnost rezultata potvrđena je međunarodnim standardom ISO 15197: 2013. Metoda elektrokemijskog mjerenja omogućava vam kontrolu glukoze pri osvjetljavanju bilo kojeg intenziteta, za razliku od fotometrijske metode. Uređaj ima malu kompaktnu veličinu i nije ga potrebno kodirati. Uređaj ima neograničeno jamstvo, prema kojem u slučaju kvara možete dobiti potpuno novi.

Tehnički podaci

Mjerač ima kompaktne dimenzije - 94 x 52 x 21 mm i lako se uklapa u dlan ruke. Praktično se ne osjeća u ruci, jer je praktički bez težine - samo 59 g, a o tome se vodi računa. Za obavljanje mjerenja uređaju treba samo jedna kap krvi i 5 sekundi prije nego što prikaže rezultat. Metoda mjerenja je elektrokemijska, omogućava ne korištenje kodiranja.

  • rezultat je naveden u mmol / l, raspon vrijednosti je 0,6 - 33,3;
  • kapacitet memorije je 500 mjerenja, datum i točno vrijeme su im naznačeni;
  • moguće je izračunati prosječne vrijednosti za 1 i 2 tjedna; mjesec i 3 mjeseca;
  • postoji budilica koja se može prilagoditi vašim potrebama;
  • moguće je označiti rezultate koji su napravljeni prije i nakon jela;
  • sam mjerač obavještava o hipoglikemiji;
  • zadovoljava kriterij točnosti ISO 15197: 2013;
  • mjerenja ostaju izuzetno točna ako uređaj upotrebljavate u temperaturnom rasponu od +8 ° C do +44 ° C, rezultati mogu biti lažni izvan ovih granica;
  • izbornik se sastoji od intuitivnih znakova;
  • Može se sigurno čuvati na temperaturama od -25 ° C do +70 ° C;
  • garancija nema vremensko ograničenje.

Accu-Chek Performa glukometar

Kada kupujete Accu-Chek Performa glukometar, ne morate brinuti da ćete odmah morati kupiti nešto drugo - sve što trebate uključeno je u početni paket.

Kutija treba sadržavati:

  1. Sam uređaj (baterija se odmah instalira).
  2. 10-dijelne test trake.
  3. Softclix piercing olovka.
  4. Igle za nju - 10 kom..
  5. Zaštitna futrola.
  6. Upute za korištenje.
  7. Jamstvena kartica.

Prednosti i nedostatci

U svijetu postoji mnogo glukometra, svatko ima svoje pozitivne i negativne strane. Neki ljudi kojima je dijagnosticiran dijabetes prvi put biraju po principu „jeftino - nije loše“. Ali ne možete uštedjeti na svom zdravlju. Da biste shvatili koji će uređaj odgovarati svim pojedinačnim zahtjevima određene osobe, morate pažljivo pročitati karakteristike svakog i utvrditi prednosti i nedostatke.

Prednosti Accu-Chek glukometra:

  • ne zahtijeva kodiranje;
  • jedna mala kap krvi dovoljna je za mjerenje;
  • vrijeme mjerenja ne prelazi 5 sekundi;
  • veliki zaslon koji vam omogućuje udobno korištenje mjerača čak i osobama sa slabim vidom;
  • velika količina memorije s mogućnošću izračuna prosječnih vrijednosti;
  • postoji budilica koja podsjeća na sljedeću dimenziju;
  • uređaj je konfiguriran za obavještavanje o hipoglikemiji;
  • izbornik znakova;
  • neograničeno jamstvo i mogućnost da uređaj besplatno zamijenite novi.

minusi:

  • trošak test traka;
  • ne mogu prenijeti podatke na računalo putem USB-a.

Test trake za Accu-Chek Performa

Da biste dobili prave pruge, morate imati na umu da Accu-Chek proizvodi nekoliko vrsta njih: Asset i Performa. Tu je i spremnik s tintom, Mobile, ali čak i po njegovom izgledu možete razumjeti da uređaj neće raditi.

Za ovaj uređaj prikladne su samo Performa test trake. Proizvode se u 50 i 100 komada po pakiranju. Rok trajanja test traka ne smanjuje se prilikom otvaranja epruvete.

Uputa za uporabu

Prije prve upotrebe morate pažljivo pročitati upute, ako je potrebno, pogledati videozapis na mreži i provjeriti imate li pri ruci sve potrebne uređaje i njihove datume isteka kako biste.

  1. Prvo morate oprati ruke sapunom i temeljito ih osušiti - test trake ne podnose mokre ruke. Napomena: bolje je koristiti toplu vodu, hladni prsti oštrije osjećaju bol.
  2. Pripremite lancetu za jednokratnu upotrebu, umetnite je u uređaj za probijanje, uklonite zaštitnu kapu, odaberite dubinu proboja i pritisnite gumb pomoću gumba. Ako se sve obavi pravilno, na kućištu bi trebala svijetliti žuta boja očiju.
  3. Suhom rukom izvadite novu epruvetu iz epruvete, umetnite je u metar sa zlatnim krajem prema naprijed. Uključuje se automatski.
  4. Odaberite prst za probijanje (po mogućnosti bočne površine jastučića), čvrsto pritisnite ručicu za probijanje, pritisnite gumb.
  5. Treba pričekati malo dok se ne nakuplja kap krvi. Ako nije dovoljno, možete masirati malo mjesto u blizini punkcije.
  6. Donesite glukometar test trakom, vrhom lagano dodirnite krv.
  7. Dok uređaj obrađuje podatke, držite komad pamučne vune s alkoholom kako biste ga probili.
  8. Nakon 5 sekundi, Accu-Chek Performa će dati rezultat, možete staviti oznaku "prije" ili "nakon" hrane. Ako je vrijednost preniska, uređaj će obavijestiti o hipoglikemiji.
  9. Izbačenu testnu traku i iglu izbacite iz pištolja. Ni u kojem slučaju ih ne smijete ponovo koristiti!
  10. Nakon što uklonite test traku s uređaja, ona će se automatski isključiti.

Cijena brojila i potrepština

Cijena seta je 820 rubalja. Uključuje glukometar, olovku za probijanje, lancete i test trake. Pojedinačni trošak potrošnog materijala prikazan je u tablici:

TitulaCijena test traka Performa, rubTrošak softclix lanceta, trljati
Glucometer Accu-chek Performa50 kom - 1100;

100 kom - 1900.

25 kom. - 130;

200 kom - 750.

Usporedba s Accu-Chek Performa Nano

Accu-Chek Performa

Accu-Chek Performa Nano

Karakteristike
Cijena glukometra, rub820900
PrikazNormalno bez pozadinskog osvjetljenjaCrni ekran visokog kontrasta s bijelim znakovima i pozadinskim osvjetljenjem
Metoda mjerenjaElektrokemijskiElektrokemijski
Vrijeme mjerenja5 sek5 sek
Memorija500500
šifriranjeNije obaveznoPotrebno nakon prve upotrebe. Crni čip je umetnut i više se ne izvlači.

Recenzije dijabetesa

Igor, 35 godina: Dosad sam se najviše služio glukometarima različitih proizvođača, Accu-chek Performa. Ne traži kodiranje, test trake i lancete, uvijek se bez problema mogu kupiti u najbližoj ljekarni, brzina mjerenja je velika. Istina još nije potvrdila točnost laboratorijskim parametrima, nadam se da nema velikih odstupanja.

Inna, 66 godina: Prije je za mjerenje šećera uvijek tražila pomoć od rodbine ili susjeda - ne vidim dobro, i općenito nikada nisam razumjela kako koristiti mjerač. Unuk je kupio Accu-chek Performa, sada se ja mogu sam nositi. Sve su ikone jasne, na ekranu vidim brojke, čak imam i alarm da ne propustim mjerenje. A čipi nisu potrebni, uvijek sam se zbunio u njima.

Accu-Chek Accu Chek Performa - Recenzije vlasnika

Prije kupnje bilo kojeg proizvoda, u ovom slučaju Accu-Chek Accu Chek Performa, bolje je prvo pročitati recenzije o njemu. Pogledajte što drugi vlasnici kažu o Accu-Chek Accu Chek Performa, odlučite se i kupite.

Ako još niste spremni za kupnju, pogledajte specifikacije, pročitajte cijene ili pročitajte raspravu.

Sve recenzije

Ocjena: 1 - Pregled: 4415513 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusi: strašna točnost

Ocjena: 3 - Pregled: 4415512 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusi: Uključene su istečene trake !! Pa, nemojte ih stavljati uopće i prijaviti da je proizvod bez test traka!

Ocjena: 4 - Pregled: 4415510 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusi: točnost, skupe test trake

Ocjena: 5 - Pregled: 4415509 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Prednosti: Odličan glukometar, jednostavan za upotrebu.

Ocjena: 3 - Pregled: 4415508 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusi: skupi potrošni materijal

Komentar: Ako se trake ne izdaju u korist, onda je bolje kupiti glukometar s jeftinim trakama. Točnost će biti ista

Ocjena: 5 - Pregled: 4227135 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluse: Vrlo lijep uređaj. Za mjerenje je potrebna vrlo mala količina krvi.

Ocjena: 5 - Pregled: 4227134 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Prednosti: praktičnost i jednostavna upotreba. (posebno za starije osobe).

Ocjena: 5 - Pregled: 4198913 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Prednosti: jednostavnost uporabe, dimenzije

Nedostaci: skupi potrošni materijal

Komentar: djeluje, brzo, povoljno, nadamo se tome sigurno

Ocjena: 5 - Pregled: 4187584 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Prednosti: svidjelo mi se to što je jednostavan za upotrebu, cijena je normalna, u ljekarni uvijek postoje test trake. Istina, dok sam ga sređivao, uništio je jednu test traku, ali to je u redu, ali brzo se saznalo. Zadovoljan sam brojilom Accu-Chek Perform.

Nedostaci: nedostaci nisu pronađeni

Ocjena: 5 - Pregled: 4172881 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Prednosti: Mali volumen krvi za test, 5 s i rezultat je poznat

Minusi: skupe pruge

Komentar: Model je preporučio veterinar za psa, probije uho za 5 ml i krv teče normalno toliko da je traka dovoljna i nema hematoma, vrlo sam zadovoljan, glavna stvar je vještina, prva dva dana su ponekad odavala e4 e6, ali to je moja greška, to je već kap se zadebljala, zatim se glava namotava i kap krvi je odletjela, a ostatak nije dovoljan za trakicu, onda će se vuna upiti, sve je to u prošlosti - sada je sve savršeno.

Ocjena: 5 - Pregled: 4051343 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Prednosti: Uzeo udio za 500r Jednostavnost upotrebe. Olovka probije kožu gotovo bezbolno. Sumnjam u točnost tečnosti. Trake su dostupne u ljekarnama, a ako ste registrirani, izdajte ih besplatno

Minusi: Skupe lancete 200pcs 680r Stvarno koristim iglu 2-3 puta

Ocjena: 4 - Pregled: 4051342 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Komentar: Nema problema sa samim proizvodom. Ali doveli su ga u ured Halvah u kojem su prilično uske ćelije. Ne znam postoje li šire, ali jedva sam izvukao svoju narudžbu: doslovno se zaglavio. Molimo obavijestite službu za dostavu da biste uzeli u obzir veličine ćelija.

Ocjena: 4 - Pregled: 4051341 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluse: Jeftina kvaliteta

Komentar: Tužio me činjenica da je test ravan na rubu kašnjenja. Narudžba je primljena 19. listopada, datum isteka je 30. listopada. Ne koristim mjerač svaki dan, imam sve u redu s razinom šećera u krvi, uzeo sam ga kako bih ga držao pod kontrolom. Na minus prodavača.

Ocjena: 3 - Pregled: 4051340 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusevi: Jednostavno rukovanje

Minusi: Skupe test trake. Pokrijte sve vrline!

Ocjena: 5 - Pregled: 4051339 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Komentar: stečeno za majku prema recenzijama. smislila je kako brzo djelovati. tijekom boravka u medicinskoj bolnici provjeravao sam laboratorijske indikacije, stopostotna slučajnost. samo skupe indikatorske pločice. ali, za točnost mjerenja, možete preplatiti

Ocjena: 3 - Pregled: 4051338 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Nedostaci: Rok trajanja indikatorskih traka premali je. Nakon primitka robe preostaju samo tri dana prije roka trajanja. Nisam ih imala vremena upotrijebiti. Morao sam ih kupiti. I previše pogreška u mjerenju.

Ocjena: 1 - Pregled: 4051337 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusi: nakon prestanka rada jamstva (u potpunosti)

Ocjena: 3 - Pregled: 4051336 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pros: Dijete voli piercer u upotrebi

Minusi: Stalno daje grešku. Jer baterija nije fiksirana. U ostalim glukometri su fiksni s 4 strane. Nakon mnogo muka, ispravljanja baterije, otvaranja i zatvaranja propuha više nego jednom, moguće je izmjeriti šećer. U školi je djetetu neugodno, morate brzo izmjeriti inzulin i ručati bez mjerenja šećera. Kad su ostali dečki već jeli. Skupe trake su veliki nedostatak. Kad završe, a izdaju se besplatno, kupimo još pristupačniji drugi glukometar.

Ocjena: 5 - Pregled: 4051335 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluse: koristim ga dulje vrijeme. Lako je shvatiti kako to funkcionira. Bez problematičnog aparata, lagan, mali. Ispitne trake srednjeg opsega

Nedostaci: nije bio za nekoliko godina uporabe

Komentar: Preporučujem onima koji trebaju izmjeriti šećer u krvi

Ocjena: 1 - Pregled: 4051334 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluse: jeftino smeće

Minusi: odvratan rad

Komentar: potrošio 10 ploča, zatim E4 pa E6.
Olovka ne probija prst, iglu morate upisati u prst sami.

Ocjena: 3 - Pregled: 4051333 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Komentar: Test trake su dospjele

Ocjena: 5 - Pregled: 3891563 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluses: Točna očitanja. Štap prsta ne boli. Jednostavan za korištenje.

Minusi: Test trake su malo skuplje

Komentar: Zadovoljan uređajem.

Ocjena: 5 - Pregled: 3891562 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pros: Za svjedočenje vam treba malo krvi. Prikladan dizajn. Vrlo brzo

Komentar: Jako mi se svidio brojilo

Ocjena: 4 - Pregled: 3891561 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Komentar: Normalni aparat. Ako bi bilo moguće prenijeti na računalo (kako bi se prikazali rezultati mjerenja i analize), općenito, to bi bio izvrstan uređaj. Postupak prijenosa podataka naveden u ovom priručniku posebno ne razmatram. Skupo je (trebate dodatno kupiti infracrveni port itd.), A osim toga, kako proizvođač piše, nema softvera. Zbog toga morate unijeti gužvu u računalo i sami sastaviti dijagrame.

Ocjena: 5 - Pregled: 3416379 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Prednosti: jeftin povoljan veliki zaslon brzo pokazuje rezultat

Komentar: zadovoljan proizvodom

Ocjena: 1 - Pregled: 3394296 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluse: djeluje.. neko vrijeme

Nedostaci: rok trajanja

Komentar: nikad ne kupujte proizvode ovog proizvođača! Imao sam Accu-Chek Go, super je funkcionirao - ali sada su samo prestali puštati trake za to. Kupite novi uređaj i bacite stari. Siguran sam da će ista priča biti s Accu-Chek Performom: oni će prodati tiraž, a onda će ga prestati podržavati..

Ocjena: 5 - Pregled: 3354142 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluse: uređaj
+ jednostavan za korištenje
+ povoljno pakiranje
+ mnogo lucidnih priručnika na youtube-u
+ manje traumatično
+ s minimalnom vještinom, test se obavlja brzo (manje od minute) i gotovo je bezbolan
+ higijenski

Nedostaci: - potrošni konj potrošni materijal

Komentar: Prvi mjerač, ne mogu reći ništa po točnosti mjerenja, kao korisnik zadovoljan

Ocjena: 5 - Pregled: 3354141 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluse: Dimenzije.
Jednostavnost upotrebe (instrument, lancete i test trake).
Cijena.
Visoka točnost indikacija u skladu s (!) Preporukama u uputama!
Potpuno automatski.
Memorija.
Lanceta ne pravi rupu u ruci, kao u klinikama, koja tada liječi 2 dana, već pravi sitnu bubuljicu. Nakon čega čak ni pamučnu vunu ne treba pritiskati.

Komentar: Apsolutno nevjerojatna mašina. Ako slijedite preporuke iz uputa, očistite ruke, očitanja su vrlo točna. Potpuno automatski. Jedino što je potrebno jest stisnuti malu kapljicu na prst i donijeti je na test traku malo od kraja - na vrhu. Svidjelo mi se što lanceta čini vrlo urednu injekciju, a sama ručka za probijanje odlično funkcionira. Učinio je djecu, čak su im se jako svidjela, bili su oduševljeni. Pogotovo kada usporedite kako im ruke propuštaju u klinikama. Vrlo kompaktne veličine (iako postoji i manji model). Nedvosmislene preporuke!

Ocjena: 5 - Pregled: 3314400 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Prednosti: dobar uređaj stane udobno u ruku i ne zahtjeva pažnju

Ocjena: 5 - Pregled: 3314399 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pluse: jeftino. Povoljno. Čisto. Brzo. Točno.

Komentar: Jeftin uređaj. Jednostavan i lagan za upotrebu. Preporuči.

Accu check performa nano recenzije

Jedan dodir, dobar nakaza?

Accu Chek Performa Nano malo laže, možete kupiti. Sjećam se da je Accu Chek Active stalno lagao.

Svi mjerači glukoze u krvi pokazuju više nego što zapravo jesu. Točna provjera Performa Nano jedna je od točnih, malo više emisija. Na Internetu postoji posebna tablica testova i odstupanja u očitavanjima različitih glukometra, poput preuzimanja ove tablice, ali navedena tablica ostala je u starom tabletu. Van Touch Ultra i Select su također dobri, malo pogrešni.
No, iz Accu Chek Aktiv fotometrijskog glukometra nekoliko je puta umjerena hipoglikemija i zamalo umro 2 puta, 2 puta jaka hipoglikemija. Imovina, u sumrak i u slabo osvijetljenoj sobi, leži bezbožno. Ponekad u 2, možda 3-4 mmol leži. Jednom kad ležim trzanje, prekriveno zimicom i promijenim šećer, 5,4 mmol ujutro na prazan želudac, glukometri ekipe Hitne pomoći pokazali su 4,3 mmol (krug vozila). Dakle, nisu utvrdili šta nije u redu sa mnom, povraćao sam desno u hlače paramedika, zvali lokalnog terapeuta i lijevo. Ležao sam tamo lutajući, mučno, gutajući se i odjednom se sjetim članka na Internetu o pogreškama glukometra i simptomi su hipoglikemije, i pojeo sam 4 karamela duchesses, a u očima mi je postajalo tamno. Izlazilo je sunce, opet mjerim šećer 2,7 mmol. Nakon slatkiša, nakon pola sata, mučnina je nestala, zimica je nestala, znojenje je nestalo, do popodneva se pojavio apetit i čak ustao za ručak. Nakon toga, imovina se mjeri samo na dobro osvijetljenom mjestu pod suncem ili pod lampom. Tada sam kupio Performa Nano i ne žalim. Pogreške malo, 1 ili 0,5 mmol nisu kritične.

Glucometer AKKU-CHEK PERFORM / SET /

Vrsta robe:Medicinski proizvodi
Proizvođač:Rosh Diabets Kea GmbH
Zemlja podrijetla:Njemačka
Obrazac za puštanje i pakiranje:ind.up.
Temperatura skladištenja:2 ° C do 30 ° C
Čuvati izvan dohvata djece:Da
Svi slični proizvodi

Ukratko o proizvodu

Kategorija
Djelatnost
Marka
Količina memorije (mjerenja)
Volumen kapi krvi (μl)
Težina (g)
Značajke
Sve specifikacije

Pročitajte o proizvodu

Točnost - provjerite Performa glukometar / set / upute za uporabu

Struktura

• Accu-Chek Performa glukometar s baterijom

• 10 test traka Accu-Chek Performa

• Uređaj za piercing kože Accu-Chek Softclix

• 10 lanceta Accu-Chek Softclix

Opis

• Kodiranje nije potrebno

• 5 mogućnosti kontrole dijabetesa

• 100% ispunjava zahtjeve standarda točnosti ISO 15197: 2013 *

• Volumen kapi krvi: 0,6 µl

• Memorija: 500 rezultata

• Prosječni rezultati za 7, 14, 30 i 90 dana

• Oznake rezultata prije i nakon jela

• Podsjetnici za mjerenje nakon obroka

• Alarm u 4 točke u vremenu

• Prijavljivanje hipoglikemije

Mjerač glukoze u krvi s priborom.

Značajke prodaje

Posebni uvjeti

Za mjerenje glukoze u krvi može se uzeti krv iz cijelog kapilara s vašeg prsta i preporučiti alternativna mjesta (npr. Podlaktica).

indikacije

Accu-Chek Performa glukometar u kombinaciji s Accu-Chek Performa test trakama kompletan je testni sustav koji je dizajniran za in vitro dijagnostiku od strane liječnika u bolnicama i osoba s dijabetesom kod kuće. Moguće je koristiti za samokontrolu. Ovaj sustav nije namijenjen dijagnosticiranju ili probira dijabetesa.

  • Možete kupiti Accu-check Performa glukometar / komplet / u Moskvi u ljekarni prikladnoj za vas, tako što ćete naručiti na Apteka.RU.
  • Cijena glukometra / garnitura Accu-check performansi / kompleta / u Moskvi je 586,00 rubalja.
  • Upute za uporabu glukometra Accu-Chek Performa / set /.

Ovdje možete pogledati najbliže točke isporuke u Moskvi..

doza

Operite i osušite ruke.

Pripremite uređaj za probijanje kože.

Provjerite datum isteka epruvete za epruvetu. Ne koristite test trake kojima je istekao rok trajanja..

Umetnite testnu traku u metar u smjeru strelica. Brojilo će se uključiti i pisati.

Kad simbol kapi zatrepta, upotrijebite uređaj za ubodanje kože kako biste probrijeli vrhom prsta.

Lagano stisnite prst da aktivirate protok krvi. To će pomoći dobiti kap krvi..

Nanesite kap krvi na prednji kraj žutog prozora test trake. Ne nanesite krv na vrh test trake..

Kad se na testnu traku nanese dovoljno krvi, mjerač će se oglasiti zvučnim signalom i bljesat će sat..

Prikazan je rezultat mjerenja. U suprotnom, uklonite iskorištenu test traku s brojila i odložite je..

Ako je mjerenje uspješno, mjerač se automatski isključuje pet sekundi nakon uklanjanja test trake.

Pogledajte korisnički priručnik za više informacija o uporabi..

Recenzije Accu-Chek Performa Nano

Hvala vam, sve je brzo i kvalitetno.

Instalirajte mobilnu aplikaciju ASNA

Ostavite telefon - potražite vezu za instalaciju

© 2005-2020. ASNA. Sva prava pridržana
LLC ASNA, TIN 7728850310, OGRN 1137746645585, pravna adresa (stvarna adresa): 129226, Moskva, st. Dokukina, d.16, p. 1, 6 kat. Telefon: +7 (495) 223-3403
Broj licence FS-99-02-006765 od 12. rujna 2018.

Ostavite svoj telefonski broj,
naš će vas operater nazvati sam!

U početku možete pretraživati ​​čitavu bazu lijekova bez obzira na dostupnost i cijene određene ljekarne

Odabirom određene ljekarne možete potražiti proizvode po njenom asortimanu i dostupnosti, kao i vidjeti točne cijene i informacije o posebnim cijenama u okviru programa ASNA-Štednja.

Ljekarne povezane s programom označene su s

Recenzije korisnika Glucometer Accu-a

Pregled mjerača Accu Chek Performa

Dugi niz godina bezuspješno se borio s DIJABETOM?

Voditeljica Instituta: "Iznenađeni ćete kako je lako izliječiti dijabetes svakodnevno uzimajući svaki dan.

Glukometeri su postali sastavni dio u životu ljudi koji imaju dijabetes. Uređaji su pomoćnici u praćenju pokazatelja kod kuće.

Da bi tretman bio učinkovit i ispravan, potrebno je odabrati uređaj koji odgovara parametrima i precizno prikazuje sliku.

Najnovija tehnologija je mjerač glukoze u krvi marke Roshe - Accu Chek Performa.

Značajke instrumenta

Accu Chek Performa - moderan je uređaj koji kombinira malu veličinu, moderan dizajn, točnost i jednostavnost uporabe. Instrument čini postupak mjerenja jednostavnim, omogućavajući preciznu kontrolu situacije. Medicinsko osoblje ga aktivno koristi za kontrolu razine glukoze, a široko ga koriste i pacijenti kod kuće..

Uređaj je malih dimenzija i ima visok kontrastni velik zaslon. Izvana podsjeća na privjesak za ključeve od alarma, njegove dimenzije omogućuju mu da stane u torbu, pa čak i u džep. Zahvaljujući velikom broju i svijetlom pozadinskom osvjetljenju, rezultati ispitivanja očitavaju se bez poteškoća. Pogodan sjajni kućište i tehnički parametri prikladni su za upotrebu u različitim dobnim skupinama.

Pomoću posebne olovke možete kontrolirati dubinu proboja - položaji su detaljno opisani u uputama. Ova opcija omogućuje vam da krv brzo i bezbolno dobijete krv..

Njene dimenzije: 6,9-4,3-2 cm, težina - 60 g. Uređaj obilježava podatke prije / nakon obroka. Izračunavaju se i prosječni pokazatelji svih spremljenih rezultata tijekom mjeseca: 7, 14, 30 dana.

Accu Chek Performa je vrlo jednostavan za korištenje: rezultat se dobiva bez pritiska na tipku, uključuje se i isključuje automatski, a uzorkovanje krvi vrši se kapilarnom metodom. Za provođenje studije dovoljno je pravilno umetnuti test traku, nanijeti kap krvi - nakon 4 sekunde odgovor je spreman.

Prekid veze može se dogoditi automatski dvije minute nakon završetka sesije. U memoriju uređaja može se pohraniti do 500 pokazatelja s datumom i vremenom. Svi se rezultati prenose na računalo putem kabela. Baterija brojila dizajnirana je za otprilike 2000 mjerenja.

Brojilo je opremljeno praktičnom funkcijom alarma. I sam podsjeća na potrebu provođenja još jednog istraživanja. Možete postaviti do 4 položaja za upozorenja. Svake 2 minute mjerač će signal ponoviti do 3 puta. Accu-Chek Performa upozorava i na hipoglikemiju. Dovoljno je unijeti kritični rezultat koji je liječnik preporučio u uređaj. Pomoću ovih pokazatelja uređaj će odmah dati signal.

Standardna oprema uključuje:

  • Accu Chek Performa
  • originalne testne trake s kodnom pločom;
  • Alat za piercing AccuCheck Softclix;
  • baterija;
  • lancete;
  • slučaj;
  • kontrolno rješenje (dvije razine);
  • Korisnički priručnik.

Kako koristiti uređaj?

Prvo morate kodirati uređaj:

  1. Isključite i okrenite zaslon uređaja dalje od vas.
  2. Umetnite pločicu kodova s ​​brojem sa sebe u priključak dok se ne zaustavi.
  3. Ako je uređaj već korišten, uklonite staru ploču i umetnite novu.
  4. Kad svaki put koristite novo pakiranje test traka, zamijenite ploču.

Provođenjem mjerenja razine šećera pomoću uređaja:

  1. Operite ruke.
  2. Pripremite uređaj za probijanje.
  3. Umetnite testnu traku u uređaj.
  4. Usporedite pokazatelje kodiranja na zaslonu s pokazateljima na epruveti. Ako se kôd ne pojavi, morate ponoviti postupak: prvo uklonite, a zatim umetnite test traku.
  5. Za obradu prsta i probijanje uređaja.
  6. Dodirnite žuto područje na traci do kap krvi.
  7. Pričekajte rezultat i uklonite test traku..

Video upute za korištenje Accu-Chek Perform:

Ispitne trake za uređaj

Testne trake izrađene su korištenjem jedinstvene tehnologije koja jamči sveobuhvatnu provjeru podataka ispitivanja..

Imaju šest zlatnih kontakata koji omogućuju:

  • prilagodba fluktuaciji razine vlage;
  • prilagođavanje temperaturnim fluktuacijama;
  • brza provjera aktivnosti stripa;
  • provjera količine krvi za testiranje;
  • provjera integriteta trake.

Kontrolni test uključuje otopinu dvije razine - s niskom / visokom koncentracijom glukoze. Potrebni su: prilikom primanja upitnih podataka, nakon zamjene novom baterijom, prilikom korištenja novog pakiranja traka.

Po čemu se Accu-Chek Performa Nano razlikuje?

Accu Chek Performa Nano je izuzetno mali metar koji je vrlo prikladan za nošenje u torbici ili torbici. Nažalost, ukida ga, ali još uvijek ga možete kupiti u nekim mrežnim trgovinama ili ljekarnama.

Među prednostima minimalnog modela može se izdvojiti sljedeće:

  • moderan dizajn;
  • veliki zaslon s jasnom slikom i pozadinskim osvjetljenjem;
  • kompaktnost i lakoća;
  • pruža pouzdane podatke i udovoljava svim zahtjevima točnosti;
  • opsežna provjera rezultata;
  • funkcionalnost: izračunavanje prosječne vrijednosti, markeri prije / nakon jela, postoje podsjetnici i upozorenja;
  • opsežna memorija - do 500 testova i njihov prijenos na PC;
  • dugo trajanje baterije - do 2000 mjerenja;
  • postoji provjera.

Nedostaci uključuju učestali nedostatak potrošnog materijala i relativno visoku cijenu uređaja. Posljednji kriterij neće biti minus za sve, budući da je cijena uređaja u potpunosti usklađena s kvalitetom.

Mišljenja korisnika

Accu Chek Performa prikupio je puno pozitivnih kritika od ljudi koji su uređaj koristili za nadzor kuće. Primijećene su pouzdanost i kvaliteta uređaja, točnost pokazatelja, dodatna praktična funkcionalnost. Neki su korisnici cijenili vanjske karakteristike - moderan dizajn i kompaktnu futrolu (posebno mi se svidjela ženska polovica).

Dijelit ću svoje iskustvo korištenja uređaja. Accu-Chek Perfoma je jednostavan za korištenje, ima memoriju za veliki broj mjerenja, točno pokazuje rezultat (posebno provjereno kliničkom analizom, pokazatelji se razlikuju za 0,5). Bio sam vrlo zadovoljan prodornom olovkom - dubinu probijanja možete sami postaviti (postavite je na četiri). Zbog toga je postupak postao gotovo bezbolan. Funkcija alarma podsjeća vas na rutinsko praćenje razine šećera tokom dana. Prije kupnje skrenuo sam pozornost na dizajn uređaja - vrlo moderan i kompaktan model koji mogu nositi sa sobom svuda. Sveukupno vrlo zadovoljan brojilom.

Olga, 42 godine, Sankt Peterburg

Ovaj metar koristim u svojoj medicinskoj praksi. Primjećujem visoku točnost rezultata i u hipoglikemijskim uvjetima i u visokim šećerima, na širokom rasponu mjerenja. Uređaj pamti datum i vrijeme, ima veliku memoriju, izračunava prosječni indikator, udovoljava zahtjevima točnosti - ovi su pokazatelji važni za svakog liječnika. Za pacijente koji će ih koristiti kod kuće, funkcija podsjećanja i upozorenja bit će prikladna. Jedini negativan je prekid u opskrbi testnim trakama.

Antsiferova L.B., endokrinolog

Moja majka ima dijabetes i treba kontrolirati glukozu. Kupio sam je Accu-Chek Perfoma po savjetu poznatog ljekarnika. Uređaj izgleda prilično lijepo, vrlo kompaktan s velikim zaslonom i pozadinskim osvjetljenjem, što je važno starijim osobama. Kao što mama primjećuje, pomoću glukometra vrlo je lako kontrolirati šećer. Trebate samo umetnuti traku, probiti prst i nanijeti krv. Nakon nekoliko sekundi rezultat će se pojaviti na zaslonu. Prikladni su i "Podsjetnici", zbog kojih se mora izvršiti test na vrijeme. Za bolesnike s dijabetesom, uređaj će dugo postati pravi prijatelj.

Aleksej, 34 godine, Čeljabinsk

Uređaj se može kupiti u specijaliziranim prodavaonicama, ljekarnama, naručiti na web mjestu.

Prosječna cijena za Accu-Chek Performa i pribor:

  • Accu-Chek Perfoma - 2900 p.;
  • Kontrolno rješenje - 1000 r.;
  • Test trake 50 kom. - 1100 p., 100 kom. - 1700 p.;
  • Baterija - 53 r.

Accu-Chek Perfoma je uređaj nove generacije za testiranje u različitim uvjetima. Dobivanje rezultata pomoću glukometra sada je brzo, povoljno i jednostavno..

Glucometer Accu Chek Performa Nano: pregled i cijene Accu Chek Performa Nano

Roche Diagnostics Accu Chek Performa Nano glukometar smatra se neprikosnovenim liderom među sličnim uređajima za svakodnevno testiranje razine šećera u krvi. Ovaj je uređaj vrlo precizan i elegantan u dizajnu, malih dimenzija, tako da je prikladno nositi ga u torbici, posebno za djecu, kako biste u bilo kojem trenutku mogli kontrolirati očitanja glukoze.

Značajke instrumenta

Za dobivanje rezultata ispitivanja s ovim glukometrom potrebno je samo 0,6 μl krvi, što je jedna kap. Nano glukometar opremljen je visokokvalitetnim zaslonom s velikim simbolima i prikladnim pozadinskim osvjetljenjem, tako da ga mogu koristiti osobe slabog vida, a posebno je ovaj uređaj prikladan starijim osobama.

Performance-nano izvedba nano ima dimenzije 43x69x20 mm, njegova težina je 40 grama. Uređaj vam omogućuje spremanje 500 rezultata studije s datumom i vremenom analize. Tu je i funkcija za izračunavanje prosječne vrijednosti mjerenja za tjedan, dva tjedna mjesečno ili tri mjeseca. To vam omogućuje praćenje dinamike promjena i analizu pokazatelja tijekom dugog razdoblja..

Accu-check izvedba nano opremljena je posebnim infracrvenim priključkom koji je isporučen uz uređaj, koji vam omogućuje sinkronizaciju svih primljenih podataka s računalom ili prijenosnim računalom. Tako da pacijent ne zaboravi na provođenje potrebnih studija, mjerač ima prikladan budilnik koji ima funkciju podsjetnika.

Kao litij koriste se dvije litijeve baterije CR2032, dovoljne za 1000 mjerenja. Uređaj se može sam uključiti prilikom instaliranja test trake i automatski se isključiti nakon uporabe. Mjerač se isključuje dvije minute nakon analize. Kada istekne rok trajanja testne trake, uređaj mora o tome obavijestiti uzbunom.

Da bi Accu check nano djelovanje trajalo dulje vrijeme, potrebno je pridržavati se pravila uporabe i pohrane uređaja. Dopuštena temperatura skladištenja je od 6 do 44 stupnja. Vlažnost zraka bi trebala biti 10-90 posto. Uređaj se može koristiti na radnoj visini do 4000 metara nadmorske visine.

Prednosti

Mnogi korisnici, odabirom Accu Check nana performansi, ostavljaju pozitivne povratne informacije o njegovoj funkcionalnosti i visokoj kvaliteti. Konkretno, dijabetičari razlikuju između pozitivnih kvaliteta sljedećih značajki proizvoda:

  • Pomoću glukometra, rezultati mjerenja šećera u krvi mogu se dobiti za pola minute.
  • Za istraživanje je potrebno samo 0,6 μl krvi.
  • Uređaj je u stanju pohraniti u memoriju posljednjih 500 mjerenja s datumom i vremenom analize.
  • Kodiranje se događa automatski.
  • Brojač ima infracrveni priključak za sinkronizaciju podataka s vanjskim medijima.
  • Brojilo vam omogućuje mjerenje u rasponu od 0,6 do 33,3 mmol / l.
  • Da bi se proučila razina glukoze u pacijentovoj krvi, koristi se elektrokemijska metoda..

Komplet uređaja uključuje:

  1. Sam uređaj za mjerenje šećera u krvi;
  2. Deset test traka;
  3. Olovka za probijanje Accu-Chek Softclix;
  4. Deset lanceta Accu Check Softclix;
  5. Mlaznica na ručici za vađenje krvi s ramena ili podlaktice;
  6. Praktična meka futrola za uređaj;
  7. Korisnički priručnik na ruskom.

Uputa za uporabu

Kako bi uređaj mogao raditi, potrebno je u njega umetnuti testnu traku. Zatim trebate provjeriti brojčani kod. Nakon prikaza koda na ekranu bi se trebala pojaviti bljeskajuća kap krvi, što znači da je mjerač spreman za uporabu.

Prije upotrebe Accu Chek Perform Nano, temeljito operite ruke sapunom i gumenim rukavicama. Srednji prst mora se temeljito protrljati da se poboljša cirkulacija krvi, nakon čega se obriše otopinom koja sadrži alkohol i vrši se probijanje pomoću olovke za olovku. Bolje je probiti kožu sa bočne strane prsta da ne ozlijedi. Da bi kap krvi stala van, masirajte prst nježno, ali nemojte ga pritiskati.

Vrh test trake, obojen žutom bojom, mora se dovesti do nakupljene kapi krvi. Testni trak automatski apsorbira potrebnu količinu krvi i obavještava ako postoji nedostatak krvi, u tom slučaju korisnik može dodati potrebnu dozu krvi.

Nakon što se krv potpuno apsorbira u testnu traku, simbol sata će se pojaviti na zaslonu uređaja, što znači da je Accu check perf nano pokrenuo postupak ispitivanja krvi na glukozu u njoj. Rezultat testa pojavit će se na zaslonu nakon pet sekundi, a mnogi ruski glukometri rade na ovaj način.

Za liječenje zglobova, naši čitatelji uspješno su koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.
Pročitajte više ovdje...

Svi rezultati ispitivanja automatski se pohranjuju u memoriju uređaja, a datum i vrijeme testa bilježe se. Prije isključivanja brojila moguće je prilagoditi rezultate analize i bilježiti kada je izvršen krvni test - prije ili nakon obroka.

Recenzije o Accu Check Perform Nano

Accu-performance nano prilično je popularan među ljudima koji imaju problema s visokom glukozom u krvi. Prije svega, korisnici primjećuju upotrebljivost i jednostavan izbornik uređaja. Performance check nano može se koristiti i za djecu i za odrasle.

Zbog male veličine može se nositi sa sobom i, ako je potrebno, u bilo kojem trenutku obaviti krvni test. U tu svrhu, uređaj ima prikladan pretinac za torbe s odjeljcima, gdje su svi uređaji za provođenje ispitivanja prikladni za postavljanje.

Općenito, uređaj ima prilično pozitivne kritike po svojoj pristupačnoj cijeni, koja je 1600 rubalja. Mjerač je visoke kvalitete i pouzdanosti, tako da je garancija za njega 50 godina, što potvrđuje povjerenje proizvođača u svoje proizvode.

Uređaj je modernog dizajna, pa se može koristiti i kao poklon. Mnogi korisnici nisu stidljivi pokazati brojilo svojim prijateljima, jer izgledom podsjeća na inovativni uređaj i time pokazuje interes drugih.

Mnogi tvrde da je vrlo sličan modernom mobilnom telefonu, koji privlači pažnju.

Recenzije o mjeraču također imaju negativne kritike, koje se uglavnom svode na poteškoće s pribavljanjem test traka za provođenje ispitivanja krvi. Također, neki se žale da su upute za uređaj napisane na previše kompliciranom jeziku i sitnom tisku.

Stoga, prije nego što uređaj predate starijim osobama, prikladno je prvo to shvatiti, a zatim objasniti kako koristiti brojilo na primjeru.

Glucometer Accu Chek Performa Nano: cijena, recenzije, točnost

Glucometer AccuChek Performa Nano neprikosnoveni je lider među analizatorima europske proizvodnje. Proizvođač ovog uređaja za mjerenje glukoze u krvi je svjetski poznata tvrtka Roche Diagnostics.

Uređaj odlikuje visoka točnost i elegantan dizajn, ima kompaktne dimenzije, pa je vrlo zgodan za nošenje u džepu ili torbici. Iz istog razloga ovaj se uređaj često bira za djecu koja moraju redovito mjeriti šećer..

Proizvođač daje garanciju za visoku kvalitetu i trajnost robe. Zahvaljujući glukometru dijabetičari imaju mogućnost praćenja vlastitog stanja, prilagođavanja režima liječenja i prehrane.

Opis uređaja

Accu Chek PerformaNano glukometar neophodan je osobama s dijagnozom dijabetesa tipa 1 ili 2. Cijena uređaja je otprilike 1500 rubalja, što je prilično pristupačno za mnoge dijabetičare.

Ovaj uređaj pruža rezultate ispitivanja u pet sekundi. Baterija uključena u komplet dovoljna je za 1000 mjerenja.

Set uključuje mjerni uređaj, test trake za Accu Chek Perform Nano glukometar u količini od 10 komada, olovku za probijanje, lancete u količini od 10 komada, dodatnu mlaznicu za uzimanje krvi s alternativnih mjesta, dijabetički časopis za samonadzor, dvije baterije, upute na ruskom jeziku, kupon jamstvo, praktična futrola za nošenje i skladištenje.

Accu Chek Performa Nano analizator, osim visoke kvalitete i pouzdanosti, ima i mnoge prednosti.

  • Ovo je zgodan kompaktni uređaj koji po veličini nalikuje privjesku za privjesak za automobil i težak je samo 40 g. Zbog male veličine lako se uklapa u džep ili torbu, tako da je izvrstan za putovanja.
  • Sam uređaj i test trake uključene u komplet pružaju vrlo točne rezultate analize, pa se mnogi dijabetičari vjeruju u mjerač. Točnost brojila je minimalna. Učinkovitost analizatora u točnosti je usporediva s laboratorijskim podacima.
  • Zbog prisutnosti posebnih zlatnih kontakata, test trake mogu se skladištiti otvorene. Kapljica šećera zahtijeva minimalnu kap krvi od 0,5 μl. Rezultati analize mogu se dobiti nakon pet sekundi. Kad datum isteka test traka, uređaj će vas obavijestiti zvučnim signalom.
  • Analizator se odlikuje obilnom memorijom, a on pohranjuje u do 500 nedavnih studija. S tim u vezi dijabetičari mogu izračunati prosjek za 7 ili 30 dana. Pacijent ima priliku pokazati primljene podatke dežurnom liječniku.
  • Pomoću posebne mlaznice dijabetičar može uzimati krv ne samo s prsta, već i s ramena, podlaktice, bedara ili dlana. Takva mjesta smatraju se manje bolnim i ugodnim..
  • Prikladna funkcija alarma podsjetit će vas na potrebu analize. Korisniku se nude četiri načina postavljanja podsjetnika u različito vrijeme. Uređaj će vam pomoći da se podsjetite na vrijeme glasnim zvučnim signalom..

Također, pacijent može samostalno uspostaviti kritičnu razinu šećera. Kad se dosegne ovaj indikator, mjerač će dati poseban signal. Ista funkcija može se koristiti s niskom glukozom..

Ovo je prilično jednostavan i jednostavan uređaj koji čak i dijete može podnijeti. Veliki plus je prisutnost širokog zaslona s jasnim velikim slovima, tako da je uređaj idealan za starije i slabovidne osobe.

Ako je potrebno, pomoću kabela, analizator se povezuje na osobno računalo i prenosi sve pohranjene podatke.

Da biste dobili prave pokazatelje, morate znati kako koristiti Aku Chek Performa Nano mjerač.

Priručnik

Kako koristiti brojilo? Prije analize trebate proučiti upute i otkriti kako koristiti Accu Chek Performa Nano glukometar. Da bi uređaj automatski počeo raditi, testna traka ugrađena je u utičnicu brojila.

Zatim trebate provjeriti skup kodova brojeva koji će se pojaviti na zaslonu. Kad se pojavi ikona trepereće krvi, možete sigurno započeti analizu - mjerač je spreman za uporabu.

Unaprijed pripremite testne trake, olovku za probijanje i lancete. Prije postupka obavezno operite ruke sapunom i osušite ih ručnikom. Srednji prst se lagano masira i lagano trlja kako bi se poboljšala cirkulacija krvi.

  1. Jastučić za prste utrljava se alkoholom, otopina se ostavi da se osuši, a zatim se vrši probijanje pomoću probojne olovke sa strane da se spriječi bol. Da bi se izolirali željeni volumen krvi, prst se nježno masira, dok je na žile nemoguće izvršiti pritisak.
  2. Ispitna traka na posebnom području, obojena žutom bojom, dovodi se do rezultirajuće kapi krvi. Apsorpcija biološkog materijala događa se automatski. Ako nema dovoljno krvi za analizu, uređaj će vas obavijestiti o tome, a dijabetičar može dodatno dodati nedostatnu dozu uzorka.
  3. Nakon što se krv potpuno apsorbira, na zaslonu mjerača pojavit će se ikona satnog sata. Nakon pet sekundi, pacijent može vidjeti rezultate ispitivanja na zaslonu..

Primljeni podaci automatski se pohranjuju u memoriju analizatora, a datum i vrijeme analize dodatno su naznačeni..

Ako je potrebno, dijabetičar može zabilježiti razdoblje ispitivanja - prije ili nakon obroka.

Korisničke recenzije

Mjerni instrument Accu Chek PerformaNano najčešće ima pozitivne kritike od ljudi koji su ga koristili za mjerenje šećera u krvi kod kuće. Dijabetičari napominju da je ovo vrlo povoljan analizator s jasnim i jednostavnim kontrolama. I djeca i odrasli mogu koristiti ovaj uređaj..

Zbog svoje kompaktne veličine, mjerač je idealan za nošenje, možete ga sigurno ponijeti na putovanje ili na posao. Prikladni poklopac kuje omogućuje vam da sa sobom nosite testne trake, lancete i svu potrebnu opremu.

Također, cijena uređaja smatra se velikim plusom, zbog kojeg ga mogu kupiti mnogi korisnici. Proizvođač daje 50-godišnje jamstvo za uređaj čime potvrđuje visoku kvalitetu, trajnost i pouzdanost svojih proizvoda. Videozapis u ovom članku pokazat će kako djeluje glukometar odabrane marke..

Accu-chek izvedba nano - recenzije, upute

Pregled Accu-Chek Performa Nano mjerača glukoze

Glukometar je uređaj s kojim možete kontrolirati glukozu u krvi.

Za kvalitetan i učinkovit tretman važno je odabrati uređaj koji zadovoljava potrebne parametre. Uz to, trebao bi prikazati točnu sliku pacijentovog stanja..

Accu-Chek Perfoma Nano je glukometar koji vodi među slične uređaje za svakodnevno praćenje sadržaja šećera u tijelu..

Njegova primjena ne zahtijeva posebne vještine, a rezultat se može dobiti u samo nekoliko sekundi

Je uređaj s kojim je moguće kontrolirati glukozu u krvi.

Za kvalitetan i učinkovit tretman važno je odabrati uređaj koji zadovoljava potrebne parametre. Uz to, trebao bi prikazati točnu sliku pacijentovog stanja..

Accu-Chek Perfoma Nano je glukometar koji vodi među slične uređaje za svakodnevno praćenje sadržaja šećera u tijelu..

Njegova primjena ne zahtijeva posebne vještine, a rezultat se može dobiti u samo nekoliko sekundi

Podaci o glukometru

Moderni uređaj, koji kombinira jednostavnost uporabe i pouzdanost rezultata, je glukometr Accu-Chek Performa Nano. Male je veličine i ističe se svojim modernim dizajnom među ostalim uređajima slične akcije. Uređaj je prikladan za upotrebu, jer za određivanje šećera u tijelu nisu potrebne posebne vještine od pacijenta.

Accu-Chek Performa Nano naširoko se koristi u medicinskim ustanovama za kontrolu razine glukoze kod osoba s dijabetesom. Uređaj se može kupiti u ljekarni i koristiti kod kuće za procjenu stanja pacijenta.

Sam uređaj je malih dimenzija, ali njegov je zaslon velik i kontrasta. Mjerač se lako može ugraditi čak i u torbu ili u džep odjeće. Rezultati studije mogu se računati zbog jakog pozadinskog osvjetljenja zaslona.

Tehnički parametri brojila pomažu starijim ljudima da ga koriste, jer se podaci istraživanja prikazuju u velikom broju.

Dubinu probijanja moguće je kontrolirati posebnom olovkom koja se isporučuje uz mjerač. Zbog ove mogućnosti, moguće je dobiti krv za istraživanje u kratkom vremenu bez uzrokovanja neugodnih senzacija tijekom postupka.

Accu-Chek Performa Nano je jednostavan za upotrebu, a rezultat studije moguće je saznati bez posebnog napora. Uređaj se uključuje i isključuje u automatskom načinu rada, a krv za istraživanje može se dobiti kapilarnom metodom. Da biste procijenili sadržaj glukoze u krvi, morate umetnuti testnu traku u uređaj, na nju kapnuti malo krvi i nakon 4 sekunde možete vidjeti rezultat.

svojstvo

Veličina mjerača Accu-Chek Performa Nano iznosi 43 * 69 * 20, a težina ne prelazi 40 grama. Značajka uređaja je mogućnost pohranjivanja u memoriju velikog broja rezultata koji ukazuju na točan datum i vrijeme postupka.

Pored toga, brojilo je obdareno funkcijom kao što je određivanje prosječnog mjerenja u trajanju od 7 dana, 2 ili 3 mjeseca. Uz pomoć takve funkcije moguće je pratiti dinamiku promjena koncentracije glukoze u ljudskoj krvi i procjenjivati ​​pokazatelje tijekom dugog vremena.

Accu-Chek Perform Nano ima infracrveni priključak koji omogućava sinkronizaciju svih primljenih podataka s prijenosnim računalom ili računarom.

U uređaj je uključena funkcija podsjetnika koja pomaže osobi s dijabetesom da ne zaboravi na potrebu provođenja postupka.

Accu-Chek Perfoma Nano može se samostalno uključiti i isključiti neko vrijeme nakon studije. Nakon isteka skladištenja test trake - uređaj to obično prijavljuje uz alarm.

Prednosti i nedostatci

Recenzije o uređaju Accu-Chek Performa Nano uglavnom su pozitivne. Mnogi pacijenti potvrđuju njegovu pogodnost u liječenju, kvalitetu i višenamjenost. Osobe koje imaju dijabetes primjećuju sljedeće prednosti glukometra:

  • upotreba uređaja pomaže pri dobivanju informacija o koncentraciji šećera u tijelu nakon nekoliko sekundi,
  • samo nekoliko mililitara krvi dovoljno je za postupak,
  • elektrokemijska metoda koristi se za procjenu glukoze,
  • uređaj ima infracrveni priključak zbog kojeg možete sinkronizirati podatke s vanjskim medijima,
  • Kodiranje glukometra vrši se automatski,
  • memorija uređaja omogućuje vam spremanje rezultata mjerenja s datumom i vremenom studije,
  • mjerač je vrlo mali, tako da je prikladno nositi ga u džepu,
  • baterije isporučene s uređajem omogućuju do 2000 mjerenja.

Accu-Chek Performa Nano glucometer ima brojne prednosti, ali neki pacijenti također ističu nedostatke. Cijena uređaja je prilično visoka pa je često teško kupiti prave zalihe.

Upute za uporabu

Prije nego što započnete postupak određivanja razine šećera u krvi, morate umetnuti testnu traku u glukometar Accu-Chek Performa Nano. Smatra se da je uređaj spreman za upotrebu kada se na zaslonu pojavi treptajuća ikona kapi.

Ako se uređaj već koristio, tada morate ukloniti staru ploču i umetnuti novu.

Uputa za upotrebu Accu-Chek Performa Nano glukometra uključuje sljedeće postupke:

  • Prije početka postupka temeljito operite ruke i obucite gumene rukavice.,
  • da biste poboljšali opskrbu krvi srednjim prstom, preporučuje se dobro protrljati, što će olakšati postupak,
  • prst treba tretirati antiseptikom i probušiti posebnim olovkom-piercerom,
  • da bi se smanjila bol, preporučuje se izvođenje punkcije prsta,
  • nakon probijanja trebate malo masirati prst, ali nemojte ga pritiskati - to će ubrzati oslobađanje krvi,
  • do kap krvi koja se pojavljuje trebala bi donijeti kraj test trake, obojene žutom bojom.

Obično testna traka apsorbira pravu količinu ispitne tekućine, ali ako nije dovoljno, može biti potrebna dodatna krv..

Nakon što se tekućina apsorbira u test traku, započet će postupak ispitivanja krvi u mjeraču. Na ekranu je prikazan u obliku pješčanog sata, a rezultat je moguće dobiti nakon nekoliko sekundi.

Svi rezultati postupaka pohranjuju se u memoriji uređaja uz spremanje datuma i vremena..

Da biste procijenili koncentraciju šećera u pacijentovom tijelu, moguće je izvući uzorak tekućine za istraživanje s alternativnih mjesta, odnosno s dlana ili u pletu. U takvoj situaciji, dobiveni rezultati ne moraju uvijek biti točni, a najbolje je uzeti krv s takvih alternativnih mjesta ujutro na prazan želudac.

Recenzije

Accu-Chek Performa Nano glukometar je u potražnji kod ljudi koji imaju dijabetes. Prikladan je i jednostavan za upotrebu, a rezultat možete dobiti u samo nekoliko sekundi. Mala veličina brojila omogućuje vam da ga nosite u džepu ili u maloj torbici.

"Ne tako davno dijagnosticiran sam dijabetes, ali iskustvo s glukometrima već je bogato. Kod kuće koristim Accu-Chek Performa Nano koji je jednostavan za upotrebu i uvijek pokazuje točan rezultat. Glukometar je prikladan po tome što je u stanju zapamtiti veliki broj studija. Sviđa mi se piercing olovka koja dolazi s uređajem. Uz njegovu pomoć moguće je regulirati dubinu probijanja i studiju provesti gotovo bezbolno. Uređaj je toliko mali da ga možete nositi sa sobom da radi i raditi krvnu pretragu po potrebi ".

Irina, 45 godina, Moskva

"Moja majka pati od dijabetesa, pa moram stalno pratiti sadržaj šećera u tijelu. Bilo je važno kupiti uređaj koji se može lako koristiti kod kuće. Izbor smo zaustavili na Accu-Chek Performa Nano metru, i još uvijek ga koristimo. Po mom mišljenju, prednost uređaja je njegova kompaktnost i osvjetljenost zaslona, ​​što je posebno važno za osobe sa slabim vidom. Mama je zadovoljna uređajem i kaže da je zahvaljujući Accu-Chek Performa Nano sada moguće jednostavno kontrolirati šećer u tijelu. Prije testa trebate umetnuti traku u metar, probušiti prst i nanijeti kap krvi. Nakon nekoliko sekundi na ekranu se pojavi rezultat prema kojem možete prosuditi stanje osobe ".

Alena, 23 godine, Krasnodar

Postoje i negativni pregledi, najčešće odražavaju probleme s kupnjom test traka za testiranje šećera u krvi. Neki pacijenti ne vole činjenicu da su priložene upute napisane na nerazumljivom jeziku i premalom fontom.

Accu-Chek Performa Nano glukometar može se kupiti na web mjestu proizvođača, u ljekarnama i trgovinama. Uređaj ima atraktivan dizajn, pa ga po potrebi možete dati i prijateljima ili poznanicima.

Glucometer Accu-Chek Performa: upute za uporabu

  • 14. rujna 2018
  • Oprema
  • Crna Natalija

Danas su glukometri čvrsto ugrađeni u život ljudi koji imaju dijabetes. Bez njih bilo bi nemoguće provjeriti razinu šećera u krvi kod kuće. Za ispravan i učinkovit tretman potrebno je odabrati uređaj koji ispunjava sve potrebne zahtjeve i točno odražava situaciju. Jedan od najnovijih uređaja je Accu-Chek Performa Roche glukometar..

Značajke

Ovaj moderni uređaj kombinira:

  • moderan dizajn;
  • mala veličina;
  • točnost indikacija;
  • praktičnost korištenja.

Jedna od značajki brojila Roche Accu-Chek Performa je da postupak mjerenja s njim uopće nije kompliciran. Omogućuje vam preciznu kontrolu situacije. Uređaj je također popularan kod medicinskog osoblja. Uređaj ima veliki zaslon visokog kontrasta, na kojem se u velikom broju očitavaju rezultati testa s jarkim pozadinskim osvjetljenjem.

Za proizvodnju tijela koristi se plastika visoke čvrstoće. Ovaj metar ima sjajnu površinu. Upravljanje provode dva velika gumba koja se nalaze na glavnoj ploči. Ako pogledate, onda po izgledu izgleda kao privjesak za ključeve od alarma. Zahvaljujući svojoj maloj veličini, savršeno se uklapa u malu torbu. Accu-Chek Performa glukometar mogu bez problema koristiti osobe različite dobi, a to je postalo moguće zahvaljujući izvrsnim tehničkim parametrima i praktičnom sjajnom kućištu. Prisutnost posebne ručke omogućuje vam kontrolu dubine probijanja. Ti su predmeti detaljno napisani u mjeraču Accu-Chek Performa. Ova vrsta mogućnosti omogućuje uzimanje krvi bezbolno i brzo..

Uređaj teži 60 grama, a njegove dimenzije su 6,9 * 4,3 * 2 cm. Obilježava očitanja glukoze prije i nakon jela. Pored toga, uređaj izračunava prosječne podatke pohranjenih rezultata za 7, 14 i 30 dana. Mjerač se automatski uključuje i isključuje nakon 2 minute nakon dovršetka postupka.

Uzorkovanje krvi provodi se kapilarnom metodom. Nakon što na test nanesete kap krvi, odgovor će biti spreman u vrlo kratkom roku. Brojilo je opremljeno memorijskom funkcijom, koja pohranjuje oko 500 očitanja s vremenom i datumom. Rezultati se moraju prenijeti putem kabela na osobno računalo. Dostupna baterija dizajnirana je za otprilike 2000 mjerenja.

Glukometar Accu-Chek Performa obdaren je još jednom prikladnom funkcijom - budilicom koja će podsjetiti korisnika da je vrijeme da provede još jedno istraživanje. Moguće je postaviti 4 pozicije za obavijesti, gdje će se nakon svakih nekoliko minuta signal ponoviti 3 puta. Ovaj uređaj može upozoriti na hipoglikemiju. Da biste to učinili, u njega se uvodi kritični rezultat koji je preporučio liječnik, a uređaj odmah daje signal.

Ova vrsta brojila u potpunosti je u skladu sa svim zahtjevima koji se odnose na točnost očitanja. Od provedenih u laboratoriju razlikuju se za 10%, takva se pogreška smatra jadnom.

Oprema

Accu-Chek Performa standardni glukometar uključuje:

  • sam uređaj;
  • neobične testne trake opremljene s kodnom pločom;
  • uređaj za piercing;
  • lancete;
  • kontrolirati rješenje na dvije razine;
  • baterija;
  • slučaj.

Kodiranje uređaja

Prije svega, uređaj mora biti kodiran. Da biste to učinili, isključite ga i uključite. Umetnite pločicu s brojem do kraja u priključak. Ako se uređaj prethodno koristio, tada treba ukloniti staru ploču i novu.

Test trake

Testne trake za ovaj uređaj izrađene su korištenjem jedinstvene tehnologije. To jamči iscrpnu provjeru očitanja testova. Test-trake za mjerač glukoze Accu-Chek Performa imaju šest pozlaćenih kontakata koji se prilagođavaju temperaturnim fluktuacijama i vlažnosti, kao i on-line provjeru:

  • bendovska aktivnost;
  • količina krvi za test;
  • integritet trake.

Kontrolni test je uključivao otopinu na dvije razine, naime s visokom i niskom koncentracijom glukoze. Ovo je neophodno ako iznenada primite sumnjive podatke, kao i prilikom nanošenja novog pakiranja traka i nakon zamjene stare baterije novom..

Značajke potrošnog materijala

Skup novog uređaja ima crni kodni čip, koji je potreban za jednokratno kodiranje uređaja. Mora biti umetnuta u utičnicu koja se nalazi sa strane brojila.

Datum isteka potrošnih materijala treba uvijek provjeriti - prije svake sesije sakupljanja krvi radi postavljanja razine šećera. Nakon otvaranja epruvete, potrebno je usredotočiti se samo na datum naveden na plastičnoj posudi i kartonskoj ambalaži. Analizator i potrošni materijal treba skladištiti u odgovarajućim uvjetima. Na kartonskoj kutiji s prugama, kao na kućištu s olovkom, prikazan je zeleni kvadrat. To znači da potrošni materijal ne ometa maltozu..

Trake iz ove serije kalibrirane su krvnom plazmom. Da bi se razumjeli rezultati u odnosu na normu trebalo bi biti na stolu, što je 1999. godine preporučila Svjetska zdravstvena organizacija.

Uputa za uporabu

Postoji čitav niz uputstava za korisnika, koji opisuju kako se koristi mjerač Accu-Chek Performa. Prije svega, prije postupka morate biti sigurni da je sve što vam je potrebno u blizini, poput pamučnih jastučića, alkohola, olovke za probijanje, glukometra, traka i lanceta za jednokratnu upotrebu. Ruke moraju biti temeljito oprane i osušene..

U kompletu s ovom raznolikošću nalazi se poseban uređaj "Accu-Chek Multikliks". Njegova glavna funkcija je dobivanje kapi krvi za analizu. Morate biti sigurni da je spreman za upotrebu, naime ništa nije slomljeno, sve je sterilno.

Potrebno je umetnuti ispitnu traku prema strelici u konektor posebno dizajniran za to - nakon toga će se mjerač uključiti. Na ekranu će se pojaviti kôd koji se mora usporediti s brojem navedenim na pakiranju. Ako se to ne podudara, radnju treba ponoviti..

Kod kuće je prst najbolje tretirati ne alkoholom, već sapunom sobne temperature, a po mogućnosti sušiti sušilom za kosu, a ne ručnikom. Zatim napravite punkciju, prikladno je masirati prst unaprijed. To će povećati protok krvi, nije ga potrebno izdvajati silom, jer će međućelijska tekućina dati iskrivljen rezultat. Zato je najbolje uzeti drugu kap na analizu, a prvu obrisati sterilnim brisom. Za analizu je dovoljno 0,6 μl krvi. Nakon toga se na testnu traku nanese mjesto koje je označeno žutom bojom. Nakon 5 sekundi na ekranu možete vidjeti rezultat koji je po točnosti usporediv s laboratorijskim istraživanjem.

U slučaju da uređaju nedostaje krvi, pojavit će se odgovarajuća slika, a mjerač će također emitirati određeni signal. Na istom traku moguće je napuniti količinu unutar 5 sekundi. Signal upozorenja će vas obavijestiti da je prekoračena granica šećera u krvi. Ovaj je uređaj kalibriran za plazmu, pa se krv za analizu može uzimati iz podlaktice ili dlana i nalazi se na prazan želudac. Ali u ovom slučaju rezultat neće uvijek biti istinit..

Nakon dovršetka postupka, potrošni materijal, igle za jednokratnu upotrebu i trake potrebno je odložiti..

Razlike Nano modela

Accu-Chek Performa Nano glucometer je varijanta uređaja Accu Chek Performa, ali samo malih dimenzija: 43 x 69 x 20 mm. Teži samo 40 grama. Iako ga više nema, još uvijek ga možete kupiti u ljekarnama ili mrežnim trgovinama. Ima svoje pozitivne aspekte, kao što su:

  • Dobar izgled;
  • veliki zaslon s pozadinskim osvjetljenjem i jasnom slikom;
  • olakšati;
  • kompaktnost;
  • ogromna memorija za oko 500 testova;
  • sveobuhvatna provjera rezultata i mogućnost prijenosa na osobno računalo;
  • dug vijek trajanja baterije - gotovo 2000 mjerenja;
  • provjera dostupnosti.

Ovaj uređaj ima visoku funkcionalnost: izračunava prosječnu vrijednost, markere prije i nakon jela, postoje signali upozorenja i podsjetnika. Accu-Chek Performa Nano glukometar pruža pouzdane informacije i također zadovoljava sve pokazatelje točnosti. Uređaj provodi opsežni test krvi na šećer u njemu biokemijskom elektrokemijskom metodom.

nedostaci

Nedostaci glukometra Accu Chek Perform su visoka cijena i česti nedostatak potrošnog materijala. Iako se visoki trošak s rastezanjem može smatrati minusom, jer u potpunosti zadovoljava pokazatelje najviše kvalitete.

Recenzije

Glukometar Accu-Chek Performa, čije su kritike izuzetno pozitivne, pouzdan je i ima dodatnu praktičnu funkciju. Mnogi su korisnici pohvalili moderan dizajn uređaja i kompaktni kovčeg koji se ženama najviše sviđa. Ovaj uređaj nove generacije omogućuje analizu razine šećera u krvi jednostavno, povoljno i brzo. Nakon nekoliko mjerenja korisnik će ih u budućnosti obaviti na stroju.

Svi znaju da je dijabetes ozbiljna i opasna bolest koja zahtijeva stalno praćenje. Posebno za to, kod kuće, pacijenti koriste posebne uređaje. Mjerač glukoze u krvi Accu-Chek Performa pravi je uređaj za one koji imaju dijabetes. Ako slijedite jednostavna pravila za uporabu i pohranu uređaja, možete kontrolirati razinu šećera u krvi dugi niz godina.

Glucometer Accu-Chek Performa: pregled, upute, cijena, recenzije

Accu-Chek Performa glukometar proizvodi poznata njemačka tvrtka Roche. Visoka točnost rezultata potvrđena je međunarodnim standardom ISO 15197: 2013. Metoda elektrokemijskog mjerenja omogućava vam kontrolu glukoze pri osvjetljavanju bilo kojeg intenziteta, za razliku od fotometrijske metode. Uređaj ima malu kompaktnu veličinu i nije ga potrebno kodirati. Uređaj ima neograničeno jamstvo, prema kojem u slučaju kvara možete dobiti potpuno novi.

Tehnički podaci

Mjerač ima kompaktne dimenzije - 94 x 52 x 21 mm i lako se uklapa u dlan ruke. Praktično se ne osjeća u ruci, jer je praktički bez težine - samo 59 g, a o tome se vodi računa. Za obavljanje mjerenja uređaju treba samo jedna kap krvi i 5 sekundi prije nego što prikaže rezultat. Metoda mjerenja je elektrokemijska, omogućava ne korištenje kodiranja.

  • rezultat je naveden u mmol / l, raspon vrijednosti je 0,6 - 33,3;
  • kapacitet memorije je 500 mjerenja, datum i točno vrijeme su im naznačeni;
  • moguće je izračunati prosječne vrijednosti za 1 i 2 tjedna; mjesec i 3 mjeseca;
  • postoji budilica koja se može prilagoditi vašim potrebama;
  • moguće je označiti rezultate koji su napravljeni prije i nakon jela;
  • sam mjerač obavještava o hipoglikemiji;
  • zadovoljava kriterij točnosti ISO 15197: 2013;
  • mjerenja ostaju izuzetno točna ako uređaj upotrebljavate u temperaturnom rasponu od +8 ° C do +44 ° C, rezultati mogu biti lažni izvan ovih granica;
  • izbornik se sastoji od intuitivnih znakova;
  • Može se sigurno čuvati na temperaturama od -25 ° C do +70 ° C;
  • garancija nema vremensko ograničenje.

Accu-Chek Performa glukometar

Kada kupujete Accu-Chek Performa glukometar, ne morate brinuti da ćete odmah morati kupiti nešto drugo - sve što trebate uključeno je u početni paket.

Kutija treba sadržavati:

  1. Sam uređaj (baterija se odmah instalira).
  2. 10-dijelne test trake.
  3. Softclix piercing olovka.
  4. Igle za nju - 10 kom..
  5. Zaštitna futrola.
  6. Upute za korištenje.
  7. Jamstvena kartica.

Prednosti i nedostatci

U svijetu postoji mnogo glukometra, svatko ima svoje pozitivne i negativne strane. Neki ljudi kojima je dijagnosticiran dijabetes prvi put biraju po principu „jeftino - nije loše“. Ali ne možete uštedjeti na svom zdravlju. Da biste shvatili koji će uređaj odgovarati svim pojedinačnim zahtjevima određene osobe, morate pažljivo pročitati karakteristike svakog i utvrditi prednosti i nedostatke.

Prednosti Accu-Chek glukometra:

  • ne zahtijeva kodiranje;
  • jedna mala kap krvi dovoljna je za mjerenje;
  • vrijeme mjerenja ne prelazi 5 sekundi;
  • veliki zaslon koji vam omogućuje udobno korištenje mjerača čak i osobama sa slabim vidom;
  • velika količina memorije s mogućnošću izračuna prosječnih vrijednosti;
  • postoji budilica koja podsjeća na sljedeću dimenziju;
  • uređaj je konfiguriran za obavještavanje o hipoglikemiji;
  • izbornik znakova;
  • neograničeno jamstvo i mogućnost da uređaj besplatno zamijenite novi.

minusi:

  • trošak test traka;
  • ne mogu prenijeti podatke na računalo putem USB-a.

Test trake za Accu-Chek Performa

Da biste dobili prave pruge, morate imati na umu da Accu-Chek proizvodi nekoliko vrsta njih: Asset i Performa. Tu je i spremnik s tintom, Mobile, ali čak i po njegovom izgledu možete razumjeti da uređaj neće raditi.

Za ovaj uređaj prikladne su samo Performa test trake. Proizvode se u 50 i 100 komada po pakiranju. Rok trajanja test traka ne smanjuje se prilikom otvaranja epruvete.

Uputa za uporabu

Prije prve upotrebe morate pažljivo pročitati upute, ako je potrebno, pogledati videozapis na mreži i provjeriti imate li pri ruci sve potrebne uređaje i njihove datume isteka kako biste.

  1. Prvo morate oprati ruke sapunom i temeljito ih osušiti - test trake ne podnose mokre ruke. Napomena: bolje je koristiti toplu vodu, hladni prsti oštrije osjećaju bol.
  2. Pripremite lancetu za jednokratnu upotrebu, umetnite je u uređaj za probijanje, uklonite zaštitnu kapu, odaberite dubinu proboja i pritisnite gumb pomoću gumba. Ako se sve obavi pravilno, na kućištu bi trebala svijetliti žuta boja očiju.
  3. Suhom rukom izvadite novu epruvetu iz epruvete, umetnite je u metar sa zlatnim krajem prema naprijed. Uključuje se automatski.
  4. Odaberite prst za probijanje (po mogućnosti bočne površine jastučića), čvrsto pritisnite ručicu za probijanje, pritisnite gumb.
  5. Treba pričekati malo dok se ne nakuplja kap krvi. Ako nije dovoljno, možete masirati malo mjesto u blizini punkcije.
  6. Donesite glukometar test trakom, vrhom lagano dodirnite krv.
  7. Dok uređaj obrađuje podatke, držite komad pamučne vune s alkoholom kako biste ga probili.
  8. Nakon 5 sekundi, Accu-Chek Performa će dati rezultat, možete staviti oznaku "prije" ili "nakon" hrane. Ako je vrijednost preniska, uređaj će obavijestiti o hipoglikemiji.
  9. Izbačenu testnu traku i iglu izbacite iz pištolja. Ni u kojem slučaju ih ne smijete ponovo koristiti!
  10. Nakon što uklonite test traku s uređaja, ona će se automatski isključiti.

Cijena brojila i potrepština

Cijena seta je 820 rubalja. Uključuje glukometar, olovku za probijanje, lancete i test trake. Pojedinačni trošak potrošnog materijala prikazan je u tablici: