Kategorija Hipoglikemija

Opasan neprijatelj na putu pacijenta s dijabetesom tipa 1 i 2 je ketoacidoza

Hipoglikemija

Dijabetička ketoacidoza je vrlo opasna komplikacija koja se javlja kod pacijenata s dijabetesom.Ovu komplikaciju karakterizira nedostatak specijaliziranog hormonskog inzulina (odgovoran je za raspad glukoze u ljudskoj krvi), povećava se i kiselost tijela; mogući aceton u pacijentovoj mokraći.

Šećerna bolest tipa 1 (kôd ICD-10 - E10): dijagnoza, liječenje

Hipoglikemija

Šećerna bolest tipa 1 (kôd ICD-10 - E10) kronična je autoimuna bolest endokrinog sustava tijela, koju karakterizira visoki šećer u krvi.
OpisDijabetes tipa 1 (o inzulinu ovisan) razvija se zbog nemogućnosti B stanica (najčešćih endokrinih stanica gušterače) da proizvode inzulin.

Posttraumatski stres i dijabetes melitus: postoji li veza?

Hipoglikemija

Prema rezultatima nove studije objavljene u časopisu JAMA Psychiatry, u bolesnika koji su imali posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 je 2 puta veći nego u žena koje nisu bile izložene psihološkim učincima zbog traume.

Prezentacija na temu "Sekundarna prevencija i rehabilitacija bolesnika s dijabetesom"

Hipoglikemija

1 2 3 4 5RecenzijeSažetak prezentacijePogledajte i preuzmite besplatnu prezentaciju na temu "Sekundarna prevencija i rehabilitacija bolesnika s dijabetesom." pptCloud.ru - katalog prezentacija za djecu, školarinu (lekcije) i studente.

Sanofi jača proizvodnju inzulina u Rusiji

Hipoglikemija

Sanofi je sažeo rezultate 2019. godine i predstavio rezultate proizvodnje inovativnih lijekova za liječenje dijabetesa u pogonu tvrtke Sanofi-Aventis Vostok u regiji Orool.

Lipoproteini male gustoće povišeni su. Što to znači, razloge za žene, muškarce, što učiniti

Hipoglikemija

Povišene razine lipoproteina niske gustoće (LDL) često nisu opasne. Ali u nekim situacijama to znači da se razvija ozbiljna bolest koja zahtijeva liječničku pomoć..

"Nano gel" od psorijaze: gdje je istina i gdje je laž

Hipoglikemija

od Hariusa do liječenja // 0 komentaraDanas su razvijeni mnogi alati koji pomažu u suzbijanju znakova psorijaze. Trenutno je to neizlječiva bolest, a postojeći lijekovi na tržištu mogu se nositi samo sa simptomima bolesti.

Standard šećera u krvi 1 sat nakon jela kod zdravih ljudi i bolesnika s dijabetesom

Hipoglikemija

Svaka zdrava osoba, ako ne razvije dijabetes, ima normalan šećer u krvi tijekom dana. Ali nakon jela, koncentracija glukoze postaje mnogo veća, nakon čega se ponovno vraća u normalu.

Kako sniziti šećer u krvi?

Hipoglikemija

Procesi cijepanja i asimilacije ugljikohidrata koji ulaze u tijelo s hranom odvijaju se prema različitim shemama. Cijepanje složenog, na primjer škroba, zahtijeva dugo razdoblje, a nastale monosaharide probavni organi apsorbiraju prilično dugo.

Šećer 4 9 normalan

Hipoglikemija

Mnogi ljudi, otkrivši u šećeru u krvi 6,0 mmol / L ili više, panično padaju, pogrešno vjerujući da su započeli dijabetes. U stvari, ako ste darivali krv s prsta na prazan želudac, tada razina šećera od 5,6-6,6 mmol / L ne znači početak dijabetesa, već samo ukazuje na kršenje osjetljivosti na inzulin ili toleranciju na glukozu.

Sanatorijski dijabetes.
liječenje
dijabetes i bolest
metabolički poremećaji
u sanatorijuma.

Hipoglikemija

Indikacije za liječenje. Dijabetes; pretilost i druge vrste prekomjerne težine. Liječenje dijabetesa i metaboličkih bolesti

Fruktoza - svojstva, koristi i štete. Razlika fruktoze i šećera

Hipoglikemija

Sve veća upotreba fruktoze u prehrambenoj industriji zanimljiva je čak i onima koji se ne drže posebne prehrane i ne pate od dijabetesa. Koja svojstva posjeduje ova tvar i koliko je bezopasna?

Rak gušterače

Hipoglikemija

Rak gušterače naziva se "tihim ubojicom" - za brzi asimptomatski razvoj i visok postotak smrtnih slučajeva. Javlja se rijetko, u samo 3% slučajeva dijagnosticiranog raka. No istodobno, prema američkim istraživačima, rak gušterače četvrti je po smrtnosti među onkopatologijama i očekuje se da će se do 2030.

Manastir sv.

Hipoglikemija

Altajski biljni čaj "umirujuće"Altajski biljni čaj "Umirujući" sastav:šikša, kurilski čaj, ribizla, malina, matičnjaka.Pomaže ublažavanju nervoze. Pomaže u smirivanju i poboljšanju sna. Normalizira krvni tlak, poboljšava rad srca i živčanog sustava.

Načela prehrane za dijabetes tipa 1 u djece, koji proizvodi mogu, a ne mogu biti, i kako ih kuhati?

Hipoglikemija

Šećerna bolest tipa 1 - bolest gušterače različite etiologije, najčešće sa nasljednom predispozicijom, javlja se u ranoj dobi, često od djetinjstva.

Tekst Hipokratove zakletve (uz komentare)

Hipoglikemija

Zakletva, όρκος, jusjurandum vrijedan je dokument koji osvjetljava medicinski život medicinskih škola u doba Hipokrata. I ovdje, kao i u ostalim djelima Hipokratove zbirke (kao i kod Platona), ne može se vidjeti odnos liječnika prema hramskoj medicini; liječnici - iako asklepiji, u smislu da su porijeklom iz Asklepija i zaklinju se njima, ali ne i svećenici Asklepije.