Rinsulin P

Rinsulin P je humani inzulin dobiven upotrebom rekombinantne DNK tehnologije.
Uzajamno djeluje sa specifičnim receptorom na vanjskoj citoplazmatskoj membrani stanica i stvara kompleks inzulinskog receptora koji potiče unutarćelijske procese, uključujući sinteza niza ključnih enzima (hekokinaza, piruvat kinaza, glikogen sintetaza). Smanjenje glukoze u krvi je zbog povećanja njezinog unutarćelijskog transporta, povećane apsorpcije i asimilacije tkiva, stimulacije lipogeneze, glikogeneze i smanjenja brzine stvaranja glukoze u jetri. Trajanje djelovanja inzulinskih pripravaka uglavnom se odnosi na brzinu apsorpcije, što ovisi o nekoliko čimbenika (na primjer, dozi, načinu i mjestu primjene), pa je profil djelovanja inzulina podložan značajnim fluktuacijama i kod različitih ljudi i kod iste osobe.
U prosjeku, nakon primjene sc, lijek počne djelovati nakon 30 minuta, maksimalni učinak razvija se između 1 i 3 sata, trajanje djelovanja je 8 sati.
farmakokinetika
Potpunost apsorpcije i pojava učinka inzulina ovisi o načinu primjene (s / c, i / m, iv), mjestu primjene (trbuh, bedro, stražnjica), dozi (volumen ubrizgavanog inzulina), koncentraciji inzulina u lijeku itd. na tkivima neravnomjerno; ne prelazi placentnu barijeru i ulazi u majčino mlijeko. Uništava ga inzulinaza uglavnom u jetri i bubrezima. T1 / 2 - nekoliko minuta. Izlučuju se bubrezi (30–80%).

Indikacije za uporabu:
Lijek Rinsulin P namijenjen je za liječenje šećerne bolesti tipa 1; dijabetes melitus tipa 2: faze rezistencije na oralne hipoglikemijske agense, djelomična rezistencija na ove lijekove (tijekom kombinirane terapije), interkurentne bolesti; dijabetes tipa 2 u trudnica; hitna stanja u bolesnika s dijabetesom, popraćena dekompenzacijom metabolizma ugljikohidrata.

Način primjene:
Lijek Rinsulin R koristi se s / c, i / m i i / v. Dozu i način primjene lijeka određuje liječnik pojedinačno, za svaki slučaj, na temelju razine glukoze u krvi.
U prosjeku, dnevna doza lijeka kreće se od 0,5 do 1 IU / kg tjelesne težine (ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta i koncentraciji glukoze u krvi).
Lijek se daje 30 minuta prije obroka ili užine koja sadrži ugljikohidrate.
Temperatura ubrizgavanog inzulina treba odgovarati sobnoj temperaturi.
Kod monoterapije s lijekom učestalost primjene je 3 puta dnevno (ako je potrebno, 5-6 puta dnevno).

Kod dnevne doze veće od 0,6 IU / kg potrebno je unijeti u obliku 2 ili više injekcija u različita područja tijela.
Lijek se obično ubrizgava u prednji trbušni zid. Injekcije se mogu raditi u bedro, stražnjicu ili deltoidnu regiju ramena. Potrebno je promijeniti mjesto ubrizgavanja unutar anatomske regije kako bi se spriječio razvoj lipodistrofije. Uz s / c davanje inzulina, mora se paziti da ne uđe u krvne žile tijekom injekcije. Nakon ubrizgavanja, mjesto ubrizgavanja ne smije se masirati. Bolesnike treba osposobiti za pravilnu uporabu uređaja za davanje inzulina..
Lijek protiv IM i IV može se davati samo pod liječničkim nadzorom.
Uloške se mogu koristiti samo ako je njihov sadržaj bistra, bezbojna tekućina bez vidljivih čestica. Ne koristite lijek ako se u otopini pojavi talog.
Uređaj spremnika ne dopušta miješanje njihovog sadržaja s drugim inzulinama izravno u samom spremniku. Spremnike ne možete puniti.
Pri korištenju spremnika treba slijediti proizvođačeve upute za umetanje uloška u olovku štrcaljke i pričvršćivanje igle. Lijek treba davati u skladu s uputama proizvođača olovke za štrcaljke.
Nakon umetanja, potrebno je odvojiti iglu pomoću vanjske kapice igle i odmah je sigurno uništiti. Uklanjanje igle odmah nakon ubrizgavanja osigurava sterilnost, sprječava curenje, prodiranje zraka i moguće začepljenje igle. Zatim stavite kapu na dršku.
Kada koristite napunjene olovke za jednokratnu uporabu s više doza za ponovljene injekcije, potrebno je prije prve uporabe izvaditi olovku za šprice iz hladnjaka i pustiti lijek da dosegne sobnu temperaturu. Točne upute za uporabu olovke za štrcaljku isporučene s proizvodom moraju se pridržavati..
Rinsulin P se ne može koristiti ako više nije proziran i bezbojan ili je smrznut.
Rinsulin P u olovci štrcaljke i iglama služi samo za osobnu upotrebu. Nemojte ponovo puniti uložak s olovkom štrcaljke.
Igle se ne smiju ponovno koristiti.
Za zaštitu od svjetlosti, olovku štrcaljke treba zatvoriti poklopcem. Ne čuvajte rabljenu olovku za šprice u hladnjaku. Čuvajte lijek u uporabi na sobnoj temperaturi (od 15 do 25 ° C) ne više od 28 dana.
Upotreba uložaka s olovkama za višekratnu uporabu

Nuspojave:
Nuspojave pri korištenju preparata Rinsulin R zbog utjecaja na metabolizam ugljikohidrata: hipoglikemijska stanja (blijeda koža, pojačano znojenje, palpitacije, drhtanje, glad, uznemirenost, parestezija (oralna sluznica) u ustima, slabost, glavobolja, vrtoglavica, smanjena oštrina vida).

Teška hipoglikemija može dovesti do razvoja hipoglikemijske kome.
Alergijske reakcije: rijetko - kožni osip, Quinckeov edem, izuzetno rijetko - anafilaktički šok.
Lokalne reakcije: hiperemija, oteklina i svrbež na mjestu ubrizgavanja, uz produljenu uporabu - lipodistrofija na mjestu ubrizgavanja.
Ostalo: edemi, prolazno smanjenje oštrine vida (obično na početku terapije).
Ako je pacijent primijetio razvoj hipoglikemije ili je imao epizodu gubitka svijesti, mora odmah obavijestiti liječnika.
Ako se utvrde bilo koje druge nuspojave koje nisu gore opisane, pacijent treba također konzultirati liječnika.

kontraindikacije:
Kontraindicirano je korištenje lijeka Rinsulin R s povećanom individualnom osjetljivošću na inzulin ili bilo koju od komponenti lijeka; hipoglikemija.

Trudnoća:
Ne postoje ograničenja u liječenju šećerne bolesti inzulinom tijekom trudnoće, jer inzulin ne prelazi placentarnu barijeru. Pri planiranju trudnoće i tijekom nje potrebno je intenzivirati liječenje dijabetesa. Potreba za inzulinom obično se smanjuje u prvom tromjesečju trudnoće i postupno se povećava u drugom i trećem tromjesečju. Tijekom i neposredno nakon rođenja, potreba za inzulinom može drastično pasti. Ubrzo nakon rođenja potražnja inzulina brzo se vraća na razinu prije trudnoće..
Ne postoje ograničenja u liječenju šećerne bolesti inzulinom tijekom dojenja. Međutim, možda će biti potrebno smanjiti dozu inzulina, stoga je potrebno pažljivo praćenje nekoliko mjeseci dok se potreba za inzulinom ne stabilizira..

Interakcija s drugim lijekovima:
Postoji niz lijekova koji utječu na potrebu za inzulinom. Hipoglikemijski učinak inzulina je pojačana oralnim hipoglikemicima, MAO inhibitori, ACE inhibitori, inhibitora karbonik anhidraze, neselektivnih beta-blokatora, bromokriptin, oktreotid, sulfonamida, anabolički steroidi, tetraciklina, klofilofolindofilfindolina, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonide, phenylphosphonazole, phenylphosphonazole, phenylphosphonamide, phenylephosphonamide etanolni pripravci.
Hipoglikemijski učinak inzulina je oslabljen glukagonom, somatropinom, estrogenima, oralnim kontraceptivima, kortikosteroidima, štitnim hormonima koji sadrže jod, tiazidnim diuretikom, petlji diureticima, heparinom, tricikličkim antidepresivima, simpatomimetikalima, danazolom, klonidinom, inhibitorom, amin-emorinom, amin-efin, amin-eporminom, amin-epin, amin, amin, eporminom, amin, amin, epidomin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin, amin. fenitoin, nikotin.

Pod utjecajem rezerpina i salicilata moguće je i slabljenje i povećanje djelovanja lijeka.

Predozirati:
Simptomi predoziranja Rinsulinom R: razvoj hipoglikemije je moguć.
Liječenje: pacijent može eliminirati blagu hipoglikemiju gutanjem šećera ili hrane bogate ugljikohidratima. Stoga se pacijentima s dijabetesom preporučuje stalno nositi šećer, slatkiše, kolačiće ili slatki voćni sok.
U teškim slučajevima, kada pacijent izgubi svijest, 40% -tna otopina dekstroze (glukoze) daje se intravenski; u / m, s / c, u / u - glukagon. Nakon povratka svijesti, bolesniku se preporučuje jesti hranu bogatu ugljikohidratima kako bi se spriječio ponovni razvoj hipoglikemije.

Uvjeti skladištenja:
Na tamnom mjestu pri temperaturi 2-8 ° C (ne smrzavajte).
Čuvati izvan dohvata djece.

Obrazac za izdavanje:
Rinsulin R - injekcija za 100 IU / ml.
3 ml lijeka u staklenim ulošcima.
5 spremnika u pakiranju.
1 kontura pakiranje po pakiranju.
Uložak ugrađen u plastičnu olovku za jednokratnu upotrebu u višestrukim dozama za višestruko ubrizgavanje Rinastra.
5 napunjenih višestrukih doza za jednokratnu uporabu za višestruke injekcije Rinastre, zajedno s uputama za uporabu olovke za injekciju Rinastra, smještene su u pakiranje od kartona.

Struktura:
1 ml lijeka Rinsulin R sadrži djelatnu tvar: humani inzulin 100 IU.
Pomoćne tvari: metakrezol - 3 mg; glicerol (glicerin) - 16 mg; voda za injekcije - do 1 ml.

Dodatno:
U pozadini terapije inzulinom potrebno je stalno praćenje koncentracije glukoze u krvi.
Uzroci hipoglikemije pored predoziranja inzulina mogu biti: zamjena lijekova, preskakanje obroka, povraćanje, proljev, pojačana tjelesna aktivnost, bolesti koje smanjuju potrebu za inzulinom (oslabljena funkcija jetre i bubrega, hipofunkcija kore nadbubrežne žlijezde, hipofize ili štitnjače), promjena mjesta ubrizgavanja, kao i interakcija s drugim lijekovima. Doza inzulina mora se korigirati u slučaju oslabljene funkcije štitnjače, Addisonove bolesti, hipopituitarizma, oslabljene funkcije jetre i bubrega i dijabetesa kod osoba starijih od 65 godina.
Ispravljanje doze inzulina može biti potrebno i ako pacijent poveća intenzitet tjelesne aktivnosti ili promijeni uobičajenu prehranu.
Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i rada sa mehanizmima. U vezi s primarnom svrhom inzulina, promjenom njegove vrste ili uz prisutnost značajnih fizičkih ili mentalnih stresova, može narušiti sposobnost upravljanja vozilima ili različitim mehanizmima, kao i sudjelovati u drugim potencijalno opasnim aktivnostima koje zahtijevaju povećanu pažnju i brzinu mentalnih i motoričkih reakcija.

Forum o dijabetesu

Trenutno vrijeme: 10. svibnja 2020. 05:20

ROSINSULIN

Stranica 3 od 6
[Postova: 87]Na prethodnu stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6 Dalje.
Prethodna tema | Prvi novi post | Sljedeća tema
AutorPoruka
Elechka
newbie

18. veljače 2010. 11:30 sati
Postova: 63
Mjesto: E-burg
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.
Povratak na vrh
fagot
newbie

17. ožujka 2009. 2:10 sati
Postova: 15
Mjesto: Ekaterinburg
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.

Više od šest mjeseci na "Rosinsulinu" - let je normalan. Glukoza u krvi je stabilna. Baviti se, koliko sam mogao, sportom (dizanje tegova) - također nema problema.

Da, ovdje sam otkrio da su sirovine (soj genetski modificiranih bakterija) iste i kod nas i kod njih. "Actrapid" od "Rosinsulina" ne razlikuje se na molekularnoj razini.

Povratak na vrh
Alibey
newbie

26. veljače 2010. 07:16 sati ujutro
2 postova
Mjesto: Ekaterinburg
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.
Povratak na vrh
Victor345
Forum oldtimera

15. siječnja 2010. 18:10 sati
Postova: 745
Mjesto: Ekaterinburg
Hvala: 169 puta.
Zahvaljeno: 37 puta.

Dali su mi i rosinsulin. Prema mojim mjerenjima, počinje djelovati
otprilike sat vremena nakon 2,5 nakon ulaska, 1 jedinica. na brojilu = 1 jedinica. inzulina (ali ja ga imam pojedinačno, a vi pucajte sami). Ima vrhunac, 3-4 sata. Općenito, nisam primijetio razliku s humulinom ili s protafanom.

P.S
Uloške za olovku štrcaljke možete lako napuniti. Izvadite štrcaljku iz bočice i stavite injekciju u uložak sa strane na koju je igla zavijena.

Povratak na vrh
Alibey
newbie

26. veljače 2010. 07:16 sati ujutro
2 postova
Mjesto: Ekaterinburg
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.

Pa onda u uputama lagao?
Pa, to vam je posrećilo jer ne osjećate oštrinu šećernih skokova s ​​novim lijekom.

Povratak na vrh
vetka
newbie

27. travnja 2009. 11:47 sati
46 postova
Mjesto: Kachkanar
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.

Zdravo! Nisam odavno ovdje, nedostaješ mi!

Koliko sam u početku htio, ali prebacili su me u Rosinsulin.

Koliko razumijem, čitava regija Sverdlovska nije ostala bez izbora? Ako bilo tko ima istu situaciju - pišite!

Početkom 2010. godine, 11. siječnja, idem vidjeti našeg super terapeuta (ona je i endokrinolog i liječnik opće prakse itd.). A moj najdraži doktor mi kaže takve zanimljive vijesti....
„Viktorija, stigla je naredba da od 1. siječnja 2010. u Sverdlovskoj regiji ne propisuju nikakav inzulin osim ROSINSULIN-a. A trake na šećeru s akumulatorima također se više ne ispisuju... ". Pitam, ali što je s tim? "... kupite Sattelit glukometar, ponekad mu napišemo trake, a ja ću vam sada napisati Rosinsulin, a špric olovke je već stigao na vaše ime.".

A nakon toga će mi netko drugi reći da PONUDE dobrovoljno prelaze na domaći inzulin. Nadalje, naravno, još zanimljivije...
Došao sam u ljekarnu, primio lijek, naručio novi uređaj (samo cijelu moju mirovinu). Kod kuće sam odlučio prvo pročitati upute. Bila je šokirana stavkom "Nuspojave: hipoglikemija (blijeda koža, znojenje, palpitacije, drhtavica, glad, uznemirenost, parestezije u ustima, glavobolja, koma); alergije (kožni osip, Quinckeov edem, anafilaktički šok); lokalne reakcije ( hiperemija, oteklina i svrbež na mjestu uboda, lipodistrofija); ostalo (edemi, prolazne pogreške refrakcije) ".
Već 5 godina stavljao sam 3-4 različite vrste inzulina i ni u jednoj uputi nisam vidio toliko nuspojava.
Otpakirao olovke za štrcaljke, lijepo)) Imao sam još veliku sreću s olovkama (jedinicama kojima su ih općenito davali). Vidim knjižicu biljke Medsintez u paketu: "... osnovana 2005. godine... licencu je dobila 2008. godine...". I tada mi je sve postalo jasno, zašto su nam dijabetičari u regiji Sverdlovsk "ponudili" da pređemo na Rosinsulin? Počeli su proizvoditi inzulin 2008. godine, NOBODY se stvarno želio prebaciti na njega. I ovdje je naša država poduzela tako drastične mjere, samo naš domaći Rosinsulin trebao bi dati preferencijalni inzulin, inače će uskoro isteći inzulin, a biljka i država izgubiti će ogroman novac (EKONOMIJA DRŽAVE uvijek je na prvom mjestu, ali ne i zdravlje svojih ljudi). Primio sam inzulin s datumom isteka do travnja 2010.
Sada se ROSINSULIN u regiji Sverdlovsk uredno daje svim dijabetičarima. Ako želite još jedan inzulin ili vaš uobičajeni - kupite ga! Ista stvar s trakama za glukometre, samo Sattelit.
Prebacila sam se na Rosinsulin normalno (tolerantno); sama sam prilagodila dozu. Nisu bile zastrašujuće nuspojave opisane u uputama. Tek sada stalno bolujem od akutnih respiratornih infekcija. Nema imuniteta uopće. Pa, naravno, slabost.

Što sam želio reći u svom postu o Rosinsulinu? Da, čini se da je inzulin normalan, pa neka bude - podržavat ćemo domaćeg proizvođača))) Ali kako sam se na to prebacio - to je, naravno, od države tako oštar "udarac ispod...".

ZAKLJUČAK: Ovo je takva RUSIJA...

Povratak na vrh
Victor345
Forum oldtimera

15. siječnja 2010. 18:10 sati
Postova: 745
Mjesto: Ekaterinburg
Hvala: 169 puta.
Zahvaljeno: 37 puta.

Čudno je da ste toliko dugo došli do ovog zaključka. Napokon, odlazak u mirovinu je stanje. sigurnost. A mirovina većine je ispod razine života (moja je 3.700, iako sam napustio 45 godina) - drugim riječima, državna uprava svečano dovodi do gladne, prosjačke smrti. Da, i odlazak u mirovinu - 60 godina, s prosječnim životnim vijekom od 55, to jest 5 godina nakon smrti !: Lol:

Dakle, što je RESNICA utapanja. - postoji opća politika

Povratak na vrh
Pavel1981
newbie

Član od 28. siječnja 2010. 19:40
14 postova
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.

vetka
to misli Zherlygin o ovome
Autor ovog pisma ne razumije suštinu onoga što se događa ne s njim, niti situaciju u zdravstvu.

Ne razumije da se dijabetes uopće može izliječiti. Ne razumije da naše inzuline, bolje od mnogih uvezenih, dopuštaju razvoj kapilara i žive bez komplikacija. Ne razumije da za kupnju uvezenog - puno skupljeg inzulina, novac uzima iz džepova poreznog obveznika, uključujući i moje. I nisam dao suglasnost za kupnju svih nepotrebnih, pa čak i štetnih naprava za dijabetičare.

Glavna stvar koju autor ne razumije jest da bi čak i 1% sredstava koje je Rusija nepovratno izgubila kupnjom svega što ne samo da nije potrebno dijabetičarima, već i naštetilo, bilo dovoljno za stvaranje zbogom dijabetesnih grana u svim regijama Rusije.

Možete živjeti bez skupih inzulina, štoviše, skupo je što vam ne omogućuju razvoj kapilara, a bez metoda "Zbogom dijabetesu" ljudi će izumrijeti.

Činjenica: Za glupost i korupciju dužnosnika će se morati platiti svojim životom.

Povratak na vrh
vetka
newbie

27. travnja 2009. 11:47 sati
46 postova
Mjesto: Kachkanar
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.

Noćna mora! Nema riječi ((Osoba nema pojma o problemu dijabetičara. Ne zna ni što je. Ne želi znati)!

Pomišljala je jedna misao: problemima dijabetesa trebali bi se baviti službenici koji sami imaju dijabetes ili su barem prošli školu dijabetesa, položili ispite! Da bar malo razumijemo suštinu problema ove bolesti.

Možda će ih tada dosegnuti najosnovnije, na primjer, sami ne možete prebaciti na drugi inzulin (opasan je) (sve obveznije, narudžbe itd.). Misle da je to kao mijenjanje nekih vitamina drugima.!

Povratak na vrh
Maksima
newbie

7. studenog 2009. 6:02
28 postova
Mjesto: Sverdlovsk
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.

Noćna mora! Nema riječi ((Osoba nema pojma o problemu dijabetičara. Ne zna ni što je. Ne želi znati)!

Pomišljala je jedna misao: problemima dijabetesa trebali bi se baviti službenici koji sami imaju dijabetes ili su barem prošli školu dijabetesa, položili ispite! Da bar malo razumijemo suštinu problema ove bolesti.

Možda će ih tada dosegnuti najosnovnije, na primjer, sami ne možete prebaciti na drugi inzulin (opasan je) (sve obveznije, narudžbe itd.). Misle da je to kao mijenjanje nekih vitamina drugima.!

Slažem se 100%. Mislimo kako oživjeti!

Povratak na vrh
Elechka
newbie

18. veljače 2010. 11:30 sati
Postova: 63
Mjesto: E-burg
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.
Povratak na vrh
Victor345
Forum oldtimera

15. siječnja 2010. 18:10 sati
Postova: 745
Mjesto: Ekaterinburg
Hvala: 169 puta.
Zahvaljeno: 37 puta.
Povratak na vrh
Elechka
newbie

18. veljače 2010. 11:30 sati
Postova: 63
Mjesto: E-burg
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.
Povratak na vrh
Victor345
Forum oldtimera

15. siječnja 2010. 18:10 sati
Postova: 745
Mjesto: Ekaterinburg
Hvala: 169 puta.
Zahvaljeno: 37 puta.
Povratak na vrh
Larich
newbie

Član od: 24. svibnja 2010. 20:01.
2 postova
Hvala: 0 puta.
Zahvaljeno: 0 puta.
Povratak na vrh
Stranica 3 od 6
[Postova: 87]Na prethodnu stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6 Dalje.

Trenutno vrijeme: 10. svibnja 2020. 05:20

Tko je sada na mreži

Korisnici koji pregledavaju ovaj forum: nema registriranih korisnika i gostiju: 0

Rinsulin P i značajke njegove upotrebe

Inzulin kratkog djelovanja razvija se za osobe s endokrinom bolešću - dijabetesom.

Lijek snižava glukozu u krvi.

Da bi Rinsulin R djelovao, važno je promatrati doziranje, a kako biste izbjegli komplikacije, morate se upoznati s nuspojavama i kontraindikacijama.

Indikacije za uporabu

Glavna i jedina indikacija za uzimanje lijeka je skupina endokrinih patologija povezanih s oštećenom apsorpcijom šećera i naknadno razvijanjem hiperglikemije.

Rinsulin R inzulin propisan je bolesnicima s dijabetesom tipa 1 i 2. Propisan je ako je dijabetes tipa 2 u fazi otpornosti na biljne ili sintetičke lijekove za snižavanje glukoze.

Racionalno je koristiti lijekove s djelomičnom rezistencijom na ove lijekove kada se provodi kombinirano liječenje. Propisan je za slučajno pridruženu bolest koja otežava tijek dijabetesa.

Rinsulin P propisan je trudnicama sa dijabetesom tipa 2, a kad bolest prati dekompenzacija metabolizma ugljikohidrata.

Lijek je dopušten u bilo kojem tromjesečju trudnoće. Aktivna tvar ne prodire kroz placentarnu barijeru. Ne prelazi na dijete zajedno s majčinim mlijekom, stoga je lijek dopušteno koristiti ženama koje doje.

Oblik i sastav izdavanja

Rinsulin P - otopina za injekcije. Dostupno u olovci za špricu RinAstra. U pakiranju je 5 komada. U jednoj olovci - 3 ml proizvoda.

Lijek se izrađuje, izlije u staklene boce. Nominalni volumen - 10 ml.

Treći oblik oslobađanja - 3 ml staklene patrone.

Glavna aktivna tvar je humani inzulin. Nije važno u kojem je obliku lijek kupljen, 100 IU se nalazi u 1 ml otopine.

Cijena Rinsulina P je mala. Prodaje se na recept.

Upute za korištenje

Injekcija je moguća na tri načina. Injekcija se vrši intramuskularno, intravenski i subkutano. Posljednja opcija češće prakticiraju dijabetičari..

Injekcije se rade u bedro, rame, abdomen ili stražnjicu. Mesta za davanje lijeka treba mijenjati.

Ova shema upotrebe Rinsulina P izbjegava degeneraciju masti. Razvija se čestim davanjem lijeka na jednom području..

S potkožnim injekcijama budite izuzetno oprezni. Velika opasnost od ulaska u krvne žile.

Upute za uporabu lijeka Rinsulin R:

  • Injekcija se vrši pola sata prije konzumiranja ugljikohidratne hrane.
  • Prije ubrizgavanja, zagrijte štrcaljku na dlanovima.
  • Mnoštvo korištenja lijeka u liječenju samo njega - 3 r / dan. Mnogi liječnici propisuju 5-6 puta uporabu lijeka. Preporučuje se česta upotreba u dnevnim dozama većim od 0,6 IU / kg.
  • Često se propisuje u kombinaciji s rinsulinom NPH, jer je prvi lijek inzulin kratkog djelovanja. Na primjer, bolje je koristiti drugi lijek noću..
  • Prije upotrebe protresite bočice i špriceve. U spremniku ne smiju biti vidljive bijele čestice.
  • Za dezinfekciju mjesta kože prije uvođenja igle. Palcem i kažiprstom lijeve ruke skupite kožni nabor, a desnom rukom umetnite inzulinsku iglu pod kutom od 45 stupnjeva. Nemojte odmah izvlačiti štrcaljku. Potrebno je ostaviti iglu 6 sekundi pod kožom kako bi se lijek potpuno uveo.

Injekcije se izrađuju posebnom inzulinskom špricom. Ne možete ga ponovo koristiti. Obična šprica se ne može koristiti jer će se ubrizgana tekućina nagomilati na jednom mjestu i nemoguće je masirati mjesto ubrizgavanja.

Inzulinska igla omogućava lijeku da prodre duboko u potkožno tkivo i ne nakuplja se na jednom mjestu.

Nuspojave

Rinsulin P je siguran lijek ako se uzima na recept liječnika, pridržavajući se propisane doze.

Mnogi pacijenti koji su kupili lijek žale se na nuspojave. Neki od njih ne zahtijevaju liječenje. Nuspojave s vremenom nestaju.

Te negativne reakcije uključuju:

  • migrena,
  • vrtoglavica,
  • smanjena oštrina vida (uočena na početku liječenja kod svakog drugog pacijenta),
  • hiperhidroza,
  • jaka glad,
  • groznica (čak i po vrućem vremenu).

Među neopasnim reakcijama primijećeno je crvenilo koje se javlja kada je posuda zasićena krvlju. Na mjestu ubrizgavanja može se pojaviti svrab koji nestaje nakon 8-12 sati.

Međutim, neke nuspojave ne mogu se zanemariti. Mogu dovesti do ozbiljnijih komplikacija..

Na primjer, sve započinje osipom na koži. U stvari, vlasniku ne donosi nikakve druge probleme, osim estetskih. Nastavljajući uzimati lijek, uobičajeni osip pretvara se u divovsku urtikariju. Razvija se Quinckeov edem, karakteriziran masivnim oticanjem kože, masnog tkiva i sluznice.

Nakon završetka uporabe lijeka, čekajući recesiju simptoma i nastavak tijeka liječenja, može se razviti anafilaktički šok. Ovo se stanje javlja samo nakon opetovanog kontakta s alergenom..

Najozbiljnije komplikacije hipoglikemijskog stanja su drhtanje, palpitacija srca i razvoj hipoglikemijske kome..

Otkrivanje bilo kakvih nuspojava prigoda je za posjet liječniku. S čestim epizodama gubitka svijesti - nazovite hitnu pomoć, prikupite sve lijekove kako bi liječnici shvatili u čemu je problem, ako u trenutku dolaska pacijent ponovno onesvijesti.

Prema recenzijama dijabetičara, Rinsulin P djeluje dobro, ali nuspojave se pojavljuju nakon prve uporabe lijeka.

Analozi Rinsulina R: Actrapid, Biosulin R, Vozulim R, Gansulin R, Gensulin R, Humodar R 100 Rivers, Insukar R, rekombinantni humani inzulin.

Liječnik propisuje analoge ako prethodno propisani lijek nije pomogao ili izazvao nuspojave. Lijekovi imaju različita obilježja doziranja i primjene, informacije su navedene u uputama.

Analozi su lijekovi koji su sličnih učinaka na tijelo i sadrže iste aktivne komponente.

kontraindikacije

Postoji nekoliko kontraindikacija za uporabu lijeka. Lijek je zabranjen pacijentima s individualnom netolerancijom na inzulin ili drugu komponentu..

Ne propisivati ​​bolesnicima s hipoglikemijom. To je stanje u kojem je šećer u krvi smanjen na 3,5 mmol / L. Hipoglikemija je rijedak klinički sindrom karakteriziran aktiviranjem simpatičkog živčanog sustava i disfunkcijom središnjeg živčanog sustava..

Ovo stanje utječe na sposobnost upravljanja vozilima i rada s drugim mehanizmima. To možda nije primarna posljedica u kojoj je prijem zabranjen, ali i sekundarna. To je - predoziranje.

posebne upute

Upute za lijek pokazuju posebne upute. Primjenjuju se na starije bolesnike, djecu i bolesnike s oštećenom funkcijom bubrega i jetre..

Takve osobe moraju se strogo pridržavati doze koju je propisao liječnik. Ne možete odstupiti od tijeka liječenja, inače se komplikacije ne mogu izbjeći.

Pacijenti u starosti trebali bi pomno pratiti svoje zdravstveno stanje i, u slučaju bilo kakvih nuspojava, konzultirati liječnika. Čak i s glavoboljom i zimicom. Liječnik je dužan kontrolirati tijek terapije i biti svjestan svega što se događa s pacijentom.

Kod starijih bolesnika vjerojatnije je da će razviti hipoglikemiju, pa ćete morati kontrolirati razinu šećera provjeravajući je 2-4 puta dnevno. Važno je prilagoditi liječenje ako se uzimaju drugi lijekovi..

S oštećenim funkcioniranjem jetre i bubrega bolesnicima je potrebna češća prilagodba doze. Učestalost mjerenja glukoze u krvi povećava se onoliko puta koliko osoba jede.

Treba biti svjestan da neki lijekovi utječu na potrebu za inzulinom. Prema dogovoru s liječnikom, važno je razgovarati o svim uzimanim lijekovima, doziranju i trajanju liječenja. Na temelju toga liječnik će odabrati optimalan tijek terapije.

Lijekovi za povećanje inzulina: inhibitori ugljične anhidraze, klofibrat, agensi koji sadrže etanol, lijekovi na bazi litija, ketokonazol drugi.

Lijekovi koji slabe hipoglikemijski učinak: estrogeni, heparin, danazol, morfij, nikotin, štitnjačni hormoni koji sadrže jod.

Ljudski inzulin kratkog djelovanja, kada se promatra doziranje, snižava razinu šećera. Koristite lijekove strogo prema uputama, bez da sami mijenjate dozu. Ako nema učinka, obratite se liječniku.

Rinliz inzulina - pregled

odgovarajući inzulin lispro

Do pojave ovog lijeka došlo je do uzbune kod ljudi. Preferencijalne kategorije dijabetičara ostale su bez izbora i umjesto Humaloga, počele su davati recepte za Lizpro-ov analog inzulina, Rinliz..

A mnogi ljudi koji su već isprobali ruske insuline jednostavno su se uspaničili, jer nisu bili dovoljno učinkoviti u održavanju naknade, mnogi su imali nuspojave. Da, i loše su kvalitete u odnosu na uvezene..

Na mreži je još uvijek puno negativnih kritika, a neke od njih su i istinite, malo se zna.

Imam dijete s dijabetesom tipa 1, o inzulinu. U veljači smo dobili i Rinlize po preferencijalnom receptu..

Pakiranje sadrži iste olovke od 5 štrcaljki, malo veće.

Prije nego što sam koristio ovaj inzulin, planirao sam dugo planirati, prilagoditi se. Naravno, u početku sam podlegao općoj panici i napunio Humalog.

Prije tri godine morali smo voljeni Humulin-Regular promijeniti u Humalog. On je, jednostavno, nestao iz prodaje. Oko godinu dana smo postavili odštetu.

Sada je samo odlučila "ne povlačiti gumu". Osim toga, bilo je nekoliko pregleda stvarnih majki dijabetične djece iz naše regije, počele su se šaliti.

U početku nam se činilo prestrogo, dva dana plivali smo u visokim šećerima (naravno, nema prostora).

Tada je utvrdila razlog, baza je precijenjena, ponekad jednostavno nije primijetila hipotezu. Dijete je ili u školi ili na ulici.

Nakon što su snizili bazni šećer, postali su bolji, ali ostao je osjećaj da šećer može pasti za sat vremena.

Rinliz počinje raditi nakon 20 minuta i smanjuje se dovoljno brzo.Srećom, nisam se morao baviti hipoglikemijom na vrlo niskom šećeru, a sada koristimo isto kao i Humalog. S istim stankama i koeficijentima.

Rinliz se uložak uklapa u višekratnu olovku "Humapen Luxura Dt" u koracima od 0,5 i to je vrlo ugodno.

Zamjena inzulina.

Zdravo. Molim vas pomozite mami da odabere novog insumana. Uzeli su Insuman Bazal i Insuman Rapid. Danas ga ne nalazimo ni u jednoj ljekarni u zemlji. Mama Alzheimerova ne bi željela ništa promijeniti. Ali nema izlaza. Insuman bazalinu bodrili smo ujutro 12, a noću 4 jedinice. Olovke za štrcaljke su stare. I Insuman brzo 6 jedinica 3 puta dnevno 20 minuta prije jela. Šećeri su stabilni. Gipa je vrlo rijetka.
Iznad 8 jedinica šećer je također bio vrlo rijedak. Istovremeno, mama uzima akatinol memantin 1t. 20 mg., Enalapril 2 puta dnevno indopamid 1t. ujutro i noću xarelto 1 tableta i melatonin 1 tableta. Jede se stabilno 5 puta dnevno (3 glavna obroka i 2 užine). S ovom shemom nismo čak ni zvali hitnu pomoć skoro godinu dana. Nema porasta pritiska, nema vremenskih reakcija. Sjedeći stil života, koljena su bolna. Rapid više nije za sutra. Još uvijek imamo bazalnu. Ali, koliko ja razumijem, isporuke u Rusiju su zabranjene. Mi smo izbjeglice iz DPR-a. Građani su sami sebi zarađivali, mami skupljamo novac za papirologiju. Nema nikoga da pomogne. Imamo veliku obitelj. zahvaliti.

Kronične bolesti: Alzheimerova bolest, dijabetes melitus tipa 2, bolesni zglobovi, kompresijski prijelom kralježnice. Kila.

Na usluzi Pitajte doktora, savjetovanje endokrinologa dostupno je na mreži o bilo kojem problemu koji vas se tiče. Stručni liječnici pružaju savjete svakodnevno i besplatno. Postavite svoje pitanje i dobiti odgovor odmah!

"Bolje kupujte sami." Dijabetičari se prevode na ruski inzulin

Bolesnici s dijabetesom u različitim regijama Rusije počeli su davati inzulin domaće proizvodnje umjesto uobičajenih europskih lijekova. Dijabetičari prve vrste su alarmantni: zamjena izvornog inzulina bioanalogom bez nadzora liječnika može dovesti do ozbiljnih alergija i razvoja komplikacija. Pacijenti su suočeni s izborom: odlučiti se na nekontrolirani eksperiment sa zdravljem ili kupiti inzulin o svom trošku, trošeći mnogo novca.

Neke originalne inzuline, poput Lantusa (međunarodni ne-vlasnički naziv je insulin Glargin), Humalog (inzulin Lizpro), završile su patentnu zaštitu. Kod Novorapida (insulin Aspart), patentna zaštita završava sljedećeg ljeta. To znači da bilo koji proizvođač lijekova ima pravo stvoriti vlastitu verziju - takozvane biospolike. Potpuna klinička ispitivanja ne prolaze biosimilare.

Ruska tvrtka Geropharm već proizvodi biološke analoge Glargin i Lizpro - Ringlar i Rinliz. Ljeti je Geropharm spreman na tržište izbaciti Novorapidov bioanalog (insulin Aspart) - inzulin Rinasp.

Problem je u tome što, za razliku od generičkih proizvoda (analoga kemijski sintetiziranih lijekova), biosustav ne može biti potpuno identičan izvorniku. Ovo je medicinska biotehnologija - metoda proizvodnje lijeka iz živih stanica (bakterija, virusa, gljivica), gdje uvjeti proizvodnje imaju značajan utjecaj na učinkovitost lijeka. Zato je, prema znanstvenicima, "skraćeni postupak registracije za generičke proizvode neprihvatljiv za biosimilare".

Međutim, regionalna ministarstva i zdravstveni odbori kupuju lijekove pod međunarodnim vlasničkim imenom, to jest, sada pacijenti ovisni o inzulinu mogu dobiti ne uobičajeni originalni lijek, već novi sličan bios. Ako pogledate kupnju, onda, na primjer, u Saratovu, bioslični Glargin proizveden od Ufe već je zamijenio izvorni Lantus.

Nema Humaloga?

Krajem studenog Aleksej Pustovalov iz Voroneža kontaktirao je saratovsku zajednicu roditelja djece sa šećernom bolešću: njegov sin Humalogue nije više propisan sinu. Rekli su - nema na skladištu i neće se pojaviti u skoroj budućnosti.

- Stalež Humaloga (ovo je ultra-kratak inzulin koji unosimo sinu "zbog hrane") sakupljen je od dijabetičkih zajednica u cijeloj zemlji, - objašnjava Alexey. - Hvala Bogu, ljudi ne odbijaju pomoć - sada imamo rezervu za sljedećih šest mjeseci. Međutim, to nas neće spasiti. Voronješki endokrinolozi kažu da nakon Nove godine više neće biti Humaloga, oni će početi kupovati njegov biološki analog ruske proizvodnje. Stoga ćemo, po savjetu liječnika, sina prebaciti u Novorapid.

U Kareliji je pacijentima s dijabetesom od listopada ove godine izdan biološki analog Humalog - inzulin Rinliz ruske tvrtke Geropharm. Olga Okhotnikova, čija je devetogodišnja kći već pet godina oboljela od dijabetesa, vodi grupu VKontakte DIA Petrozavodsk.

- U Kareliji su, očito, odlučili provesti eksperiment: djeca se prebacuju u ruske inzuline - kaže ona. - U listopadu su počeli davati djecu Rinliz. Roditelji odbijaju. Radije kupujte originalne lijekove o svom trošku..

U Saratovskoj regiji i Altajskom području, umjesto Lantusa - inzulina produljenog djelovanja - roditelji dijabetičke djece počeli su primati njegov bio analog analognog Glargina, proizvođača UfaVITA.


"Naravno, nisam ga uzela", kaže Julia Novokhatnaya iz Aleiska, Altajski teritorij. "Iako je iz ljekarne objašnjeno da su Lantus i Glargin jedno te isto." Počeo sam zvati regionalni zdravstveni odjel. Rekli su: morate proći liječnički pregled. Endokrinolog treba napisati zaključak zašto ovaj konkretni inzulin nije prikladan. A za to trebate pokušati, "možda i hoće". Ali ne želim eksperimentirati na djetetu.

U sarajevskoj regiji endokrinolozi savjetuju odbiti domaći lijek ako u ekstraktu iz bolnice nije navedena djelatna tvar, već trgovački naziv lijeka.

Ozljeda glave od promjene inzulina

Tatyana Petrova iz Saratova sigurna je da bi se prijelaz s inzulina na inzulin trebao dogoditi pod nadzorom liječnika. Njezin se sin razbolio od dijabetesa tipa 1 prije 13 godina. Uz pomoć inzulina, Novorapid je uspio uspostaviti dobru kompenzaciju i izbjeći ozbiljnu hipoglikemiju (nizak šećer u krvi, prepun gubitka svijesti, pa čak i koma. - Napomena RS). Jedino kad je dječak bio prisiljen mijenjati drogu, i to je završilo ozljedom.

- Moje dijete ima osobinu - inzulin mu se "brzo" otvara (počinje djelovati. - Napomena RS) vrlo brzo, - objašnjava Tatyana. - Lijek daje nakon jela. Jednom u Saratovu dugo nije bilo Novorapida. I savjetovali smo da isprobamo Humalog. Izrazita karakteristika ovog inzulina je da djeluje brže. Moje dijete je bilo na sigurnom - zastao je nakon jela, ubrizgavao inzulin. On normalno razgovara sa mnom. I odjednom se u jednom trenutku sagnuo u luk i srušio se na pod. Humalog ga je čak uspio dovesti i u tešku hipoglikemiju nakon jela. Rezultat je ozljeda glave i ispadanje prsta na desnoj ruci. Od tada se zaklinjem - bez eksperimenata, bolje je kupiti za moj.

Tatjana je sigurna da originalni lijek ne možete jednostavno zamijeniti njegovim bioanalogom. Sa znanstvenim člancima u svojim rukama, ona dokazuje da se bioslični učinak može jako razlikovati od originala.

"Prikupljanje bilo koje molekule materije nije teško", kaže ona. - Pitanje je stupnja pročišćenosti tvari - koliko će preostati "proteina" koji izazivaju alergiju i koji će se konzervansi koristiti, što također može izazvati reakciju. Što je niži stupanj pročišćavanja, to je jeftinija proizvodnja..

- Moje je pitanje: zašto su naši biološki analozi gotovo upola jeftiniji od originala? - pita Dina Dominova iz Moskve, dijabetičarka s 23 godine iskustva. - Na čemu štede proizvođači i hoće li ta ušteda doći do mene bočno? Ja imam pravo to znati.

Nitko od dijabetičara nikada nije vidio klinička ispitivanja ruskih bioloških ispitivanja inzulina, napominje Dina. A bez kliničkih ispitivanja nemoguće je predvidjeti kako će bioslični funkcionirati.

"Ako su za Humalog, Novorapid, Apidra i ostale originalne inzuline rezultati kliničkih ispitivanja javno dostupni, onda za bioanaloge proizvedene u Rusiji nisu", objašnjava Dina Dominova. "Osim toga, imam pumpu za inzulin." Ispitivanja ovih lijekova na pumpi nisu provedena u načelu.

"Ali koja je razlika ako su u osnovi isti inzulin - Lizpro se zamjenjuje Lizpro, a Glargin zamjenjuje Glarginom?" Zašto je proizvođač važan??

- Nakon uvođenja sankcija, u Rusiji imamo proizvode pod nazivom "sir" i "kruh". No, izgleda li ovaj "sir" kao uobičajeni sir? Inzulin nije hrana, to je lijek, moje zdravlje i život ovise o njihovoj dostupnosti i kvaliteti.

"Nismo radili s biosimilarima"

„Iskreno ne mogu ništa reći o biosimilarima“, kaže Nadežda Raigorodskaya, doktorica medicinskih znanosti iz Saratova, pedijatrijski endokrinolog. - Nismo radili s njima, još nemamo iskustva s informacijama i aplikacijama. Ali prije nekoliko godina dogodila se slična situacija s hormonom rasta Rostan. Prije njegove pojave propisali smo hormone rasta europskih proizvođača. Kad se pojavio domaći lijek, postojao je oprezan stav prema njemu. No, o njegovoj upotrebi široko se raspravljalo, a naši pacijenti također su sudjelovali u kliničkim ispitivanjima. Prošlo je nekoliko godina prije nego što je budnost nestala, a pacijenti su je počeli bez straha koristiti. Utvrdio se kao dobar lijek - djeca rastu od njega, ne promatramo nuspojave. Naravno, ima i onih koji bi htjeli koristiti europske droge. Ali sada je propisan samo Rostan.

Priča o hormonu rasta omiljeni je argument zagovornika supstitucije uvoza u farmaceutskoj industriji. Ali uvjerava dijabetičare ne baš.

- Na dnu dijabetesa u Domu znanstvenika u Moskvi govorila je Valentina Peterkova (akademik Ruske akademije nauka, specijalist za dječji dijabetes. - Napomena RS) - rekla je Dina Dominova. - Uljudno nam je rekla da smo to već prenijeli hormonom rasta, kada smo sve one kojima je potrebna prebacili na domaći lijek. Bilo je mnogo gnjeva, ali bez obzira na to, svi su prebačeni na njega. Je li postojala alternativa, pitali smo. Ne, nije bilo alternative. Uvozene hormone jednostavno su prestali uvoziti u Rusiju. Kad imate izbor - ubrizgati barem neki lijek ili nijedan, jasno je da ćete odabrati barem neki. Nadalje je rekla da ako nađete alergiju na bios slične, dođite u naš istraživački centar za endokrinologiju (ESC), to ćemo riješiti. Pretpostavimo da dijete ili odrasla osoba iz Vladivostoka, sa Sahalina, prvo moraju dobiti uputnicu, pričekati tri mjeseca, prijaviti se, letjeti za Moskvu i započeti ispitivanje. I što raditi ova tri mjeseca, što čekate na liniju? Kužite lijek na koji ste alergični? Ili kupite za svoju?

Činjenicu da treba postojati sloboda izbora lijekova ukazuju svi dijabetičari bez iznimke: oni koji su spremni pokušati prelazak na ruske inzuline i oni koji se plaše.

"Naknada je važna za nas dijabetičare", kaže dijabetičarka i Instagram blogerica Nyura Sharikova. - Netko može biti alergičan na uvezeni inzulin (kao biološki proizvod, svaki inzulin izaziva imunološku reakciju tijela. - Napomena RS). Primjerice, imam alergiju na mnoge inzuline. Dakle, na nama je da pokušamo, ali samo pod nadzorom liječnika. I tako da je postojao izbor - ostati na svom lijeku ako vam novi ne odgovara.

"Činjenica da su ruske insuline počele puštati dobro je", kaže Tatyana Petrova. - U slučaju sveobuhvatnih sankcija ili, ne daj Bože, rata, kad nisam debeo, živio bih, domaća droga će biti spas. U kritičnoj situaciji sva su sredstva dobra, ako samo preživjeti. Ali kad je pacijent mjesecima ili godinama prilagođavao naknadu, za svaki je proizvod eksperimentalno izračunao sve doze, koeficijente i pauze na svom inzulinu, a zatim je dobio drugi inzulin na kojem sve mora započeti prvo - nema mnogo radosti.

Problem je što je sustav javne nabave već gotovo zatvoren za izvorni inzulin europske ili američke proizvodnje. Godine 2015. ruska je vlada, u sklopu "antikriznog plana", izdala dekret br. 1289, u kojem stoji da ako su na natječaju uključena dva ruska lijeka domaće proizvodnje, strani lijek više nije dozvoljen za konkurenciju.

Karelijski roditelji već kupuju djeci inzulin o svom trošku. Suočavaju se s problemima čak i u glavnom gradu.

- Ove godine u Moskvi je jako loše s Humalogom - objašnjava Dina Dominova. - U proljeće, kad nisam mogao dobiti lijek prema receptima, kupio sam ga. Pakiranje me koštalo 2700 rubalja. Za mjesec dana takvih paketa trebaju mi ​​dva. Budući da imam treću invalidsku skupinu, imam pravo na mirovinu - ona iznosi 5400 rubalja.

Da bi postigla dobru naknadu i u skladu s tim živjela što duže bez komplikacija, Dina samo na skrb za dijabetes troši 20 tisuća mjesečno. Taj iznos uključuje kupovinu testnih traka, održavanje kontinuiranog praćenja glukoze u krvi, kupnju zaliha za inzulinsku pumpu. I premda od 2019. savezni proračun mora platiti potrošnu potrošnju za pumpu, početkom godine nisu je počeli primati svi dijabetičari na terapiji pumpom..

"Za mnoge od nas prvi su potrošni materijali izdani tek u studenom", kaže Dina. - Ako se tome doda inzulin, tada će iznos samo za dijabetes iznositi 25 tisuća rubalja. Ali još uvijek morate proći redoviti pregled - provjeriti oči, bubrege. Uz svo poštovanje besplatne medicine, on je nizak. Trošak savjetovanja s jednostavnim liječnikom u ESC-u iznosi 2500 rubalja. Što je viši rang liječnika, veća je i cijena prijema. A onda, ako se pojave komplikacije, tada liječenje također košta novac. Koliko novca mi treba za održavanje tijela u podnošljivom stanju, teško mi je izračunati. Ali nemam izbora.

U vezi s političkom situacijom

Međutim, ne paniziraju svi dijabetičari. U studenom je Nyura Sharikova na svom blogu @dia_status na svom @dia_status Instagram blogu objavila nekoliko postova na temu uvođenja bioloških analoga inzulina koje proizvode ruske tvrtke..

"Ruski proizvođači inzulina Geropharm, Medsintez, Pharmstandart prošli su uspješna klinička ispitivanja. Ministarstvo zdravlja izdalo im je registracijske potvrde i oni su upisani u državni registar lijekova. U mnogim regijama ruski inzulin se već nabavlja. Često, isključivo samo oni, bez stranih kolega. VAŽNO ZNATI! Ruske insuline u skladu su sa GMP standardima. To znači da je lijek dobre kvalitete (zadovoljava zahtjeve norme), udovoljava analogama i može se koristiti. GMP je ozbiljan standard. Panika je rana i beskorisna je: od panike nitko se nikad nije osjećao bolje. Prvo to morate shvatiti ", napisala je.

"Ruski će inzulin i dalje biti, beskorisno je boriti se protiv njegovog izgleda, a nije potrebno", objašnjava svoju poziciju. - Oni će osigurati dijabetičare. I ovo je dobro. Dobro je što postoji tvrtka Geropharm koja se bavi znanstvenim istraživanjima i proizvodnjom inzulina. Svi znaju kakva je naša trenutna politička situacija. Sljedeće sankcije bit će najavljene ne danas ili sutra, a mogu - i to je sasvim moguće - staviti zabranu za sve strane lijekove ili neku komponentu inzulina. A mi, dijabetičari, bit ćemo prisiljeni ili umrijeti, ili prijeći na brzo, brzo pripremljen, neprovjereni lijek. Više nećemo imati izbora. Stoga sam za to da se domaći inzulin može osigurati u bilo kojoj situaciji s medicinom.

Prema blogerici, situacija oko domaćeg inzulina se pogoršava zbog činjenice da farmakološke tvrtke odbijaju objaviti rezultate kliničkih ispitivanja. Sada Nyura i nekoliko njezinih prijatelja traže sastanak s predstavnicima tvrtke Geropharm i odgovor na pitanje o kliničkim ispitivanjima. Dok "Geropharm" ne daje odgovor.